Direct naar artikelinhoud

Mertens verzoent zich met Advocaat na knappe prestatie

VOETBAL -

Dick Advocaat had dit weekend harde kritiek op Dries Mertens, maar die antwoordde op het veld met twee assists. PSV won van Roda met 5-0. Op de openingsspeeldag schoof PSV uit bij RKC. Advocaat was achteraf kritisch voor zijn team en voor Dries Mertens, die ontevreden was omdat hij tijdens de rust vervangen werd. Nadien vertelde de voetballer dat hij op meer krediet had gerekend. "Je kan alleen antwoorden op het veld en dat heb ik gedaan", vertelde Mertens na deze klinkende zege. "Ik moet de keuzes van de trainer accepteren."

49.118 fans voor Rangers FC in vierde klasse

VOETBAL - Glasgow Rangers kan ook in vierde klasse rekenen op zijn trouwe fans. De Schotse club werd door financiële problemen en een gigantische schuldenberg teruggezet naar komt naar de Schotse Third Division, vierde klasse. Dit weekend speelde het team, dat nu de naam Rangers FC draagt, zijn eerste thuismatch. Liefst 49.118 fans waren aanwezig in het Ibrox Park en stuwden zo de Rangers naar een 5-1-zege tegen East Stirling. De club vestigde meteen een record. Nooit eerder was er zoveel volk aanwezig voor een duel in vierde klasse.

Zestienjarige scoort bij debuut voor Spaanse Malaga

VOETBAL - De Kameroener Fabrice Olinga is sinds zaterdag de jongste doelpuntenmaker ooit in de Spaanse competitie. De aanvaller van Malaga viel op de openingsspeeldag van de Primera Division in de tweede helft in tegen promovendus Celta Vigo. Zo was hij meteen de jongste speler die ooit voor Malaga uitkwam. Olinga toonde zich meteen. Eerst zag hij nog een schot op de paal belanden, even later was het dan toch raak en bezorgde hij Malaga een 0-1-zege. Met zijn 16 jaar en 98 dagen onttroonde hij Iker Muniain die 16 jaar en 289 dagen oud was toen hij scoorde voor Athletic Bilbao.

Derdeklasser schakelt Werder Bremen uit in beker

VOETBAL - Volgend weekend trekt de Duitse Bundesliga zich op gang, maar afgelopen weekend werkten de Duitse eersteklassers al de eerste ronde van de bekercompetitie af. Voor Werder Bremen is het bekeravontuur meteen al voorbij. Kevin De Bruyne en zijn teammaats verloren na verlengingen met 4-2 van derdeklasser Preußen Münster. De Bruyne speelde de hele match. Hoffenheim verging het nog slechter. Het team van Koen Casteels werd met zware 4-0-cijfers vernederd door vierdeklasser Berliner Ankaraspor. Casteels keek toe vanop de bank.