Direct naar artikelinhoud

Gent krabbelt stilaan recht

Er is licht aan de het einde van de tunnel. AA Gent speelde op OHL zijn beste match in maanden. Dominant voetbal, druk voorruit, creatieve impulsen én een handvol uitstekende doelkansen. Hoopgevend voor de Buffalo's.

"Ben jij de piloot of ik?", grijnsde Peeters naar OHL-coach Van Geneugden, toen hij tijdens de persconferentie een 'headset' moest opzetten. Het typeerde hoe goedgemutst hij was. Eveneens opgelucht, na de moeilijke weken waarin AA Gent maar niet kon winnen en steeds dieper wegzakte in het klassement. Zelfs al bleef de eerste driepunter onder Peeters ook op OHL uit, de manier waarop zijn ploeg voetbalde, bezorgde hem een goede nachtrust.

"We creëerden zoveel kansen dat ik me ze niet meer allemaal herinner", aldus Peeters. "Of ik me zorgen maak over het feit dat we amper één keer scoorden in de voorbije vier wedstrijden? Nee. Als we geen kansen kregen, zou ik me zorgen maken. Nu hadden we er genoeg om twee wedstrijden te winnen. Die pogingen zullen binnenkort wel binnen gaan. Ik wil positief blijven."

Daar zijn ook genoeg redenen voor. AA Gent krabbelde in Leuven weer recht. Onder meer Brüls en Arzo speelden sinds langs nog eens op niveau. Mboyo blijft sterk, Padt secuur en met Van Der Bruggen heeft Peeters zijn verdedigende middenvelder gevonden. "Ik ben heel fier op mijn groep. We worden een ploeg die moeilijk te bespelen is. Zo krijgt de tegenstander weinig tijd aan de bal. We zetten druk vooruit, dat zie ik graag. Het verschil met enkele weken terug is duidelijk merkbaar."

Ook qua fysiek. Drie dagen na de vermoeiende verlengingen in de beker tegen Lokeren ondervond Gent geen conditionele problemen. "Wat kan ik nog meer wensen? Als er één ploeg het verdiende om te winnen, waren wij het. Maar die drie punten komen niet op bestelling."