Direct naar artikelinhoud

Die Hard: With a Vengeance JJJ Eén 23.40

Actiefilm (VS 1995) van John McTiernan met Bruce Willis, Jeremy Irons, Samuel L. Jackson, Graham Greene, Colleen Camp, Larry Bryggman, Anthony Peck, Nicholas Wyman, Sam Phillips, Kevin Chamberlin, Sharon Washington, Stephen Pearlman, Michael Alexander Jackson, Aldis Hodge en Mischa Hausserman.

Politiedetective John McClane dacht zowat alles gezien te hebben. Hij heeft een zesde zintuig voor gevaar en slaagt er telkens opnieuw in om zich op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats te bevinden. Tegenwoordig brengt hij zijn dagen veilig en wel door in New York tot een zekere Simon roet in het eten komt gooien. Het kwaadaardige genie heeft het gemunt op de held van het politiekorps. De inzet is niet min: New York City loopt gevaar. Na een telefoontje van Simon vertrekt McClane naar Harlem.

Bruce Willis kruipt voor de derde keer in de huid van politieman John McClane. Samen met Samuel L. Jackson zorgt hij ervoor dat deze actiefilm nog sneller en intenser is dan zijn voorgangers.

Cherry Falls J 2BE 22.50

Horrorfilm (VS 2000) van Geoffrey Wright met Brittany Murphy, Michael Biehn, Gabriel Mann, Jesse Bradford, Jay Mohr, Douglas Spain en Candy Clark.

Het dorpje Cherry Falls wordt geteisterd door een mysterieuze moordenaar die zijn oog heeft laten vallen op jonge maagden. Terwijl de studentes wilde seksfeestjes organiseren om hun maagdelijkheid te verliezen en zodoende niet langer een doelwit te zijn, begint Jody, de dochter van de plaatselijke sheriff, met een eigen onderzoek naar de dader. Zo wordt ze zijn nieuwste doelwit. Horror en humor gaan hand in hand in Cherry Falls. Met een moordenaar die het gemunt heeft op jonge maagden, is deze thriller een knipoog naar andere films in het gruwelgenre, zoals bijvoorbeeld Scream.