Direct naar artikelinhoud

Ter zake zomer Canvas 20.00

Duidingsmagazine met een nieuwsoverzicht en één langere reportage. Bilin, fijn dorpje op het platteland. De Israëlische filmmaker Shai Carmeli Pollak filmde meer dan een jaar lang in het Palestijnse dorpje Bilin. Sinds het Israëlische leger er in 2002 begon met de bouw van een scheidingsmuur, zagen vele dorpsbewoners hun grondgebied voor meer dan de helft verloren gaan. In een poging om de bulldozers terug te drijven, organiseren ze wekelijks vreedzame betogingen.

Jericho VT4 20.35

Amerikaanse sf-dramareeks. One Man's Terrorist. Het einde van de lange winter is nog lang niet in zicht en het probleem van de vluchtelingen wordt steeds groter. Gray Anderson neemt de drastische beslissing om hen uit Jericho te verwijderen. Roger gaat door het lint en Jake moet zorgen voor een oplossing. A.K.A. Jake ontdekt dat Hawkins niet eerlijk is geweest tegenover de inwoners van Jericho en plaatst hem met de rug tegen de muur om meer informatie over zijn verleden te krijgen. Gail en Johnston proberen het overlijden van April elk op hun eigen manier te verwerken.

Astrid, koningin van het volk Canvas 20.50

Documentaire. Honderd jaar geleden werd de Zweedse prinses Astrid geboren. Op 29 augustus 1935, net 70 jaar geleden, verongelukte ze op 29-jarige leeftijd in het Zwitserse Küssnacht. We keren terug naar haar zorgeloze jeugd in Stockholm en op het Zweedse platteland. Haar liefde voor 'Monsieur Mystère', die later kroonprins Leopold van België blijkt te zijn, zal het leven van de schuchtere prinses helemaal omgooien.

The Impressionists

Ned 2 20.50

Docudrama over de impressionistische schilders. Mei 1880. Een krant heeft het nieuws gepubliceerd dat Monet dood is. Het blijkt om een kwakkel te gaan die doelbewust verspreid is door Degas. Een niet mis te verstane grap omdat Monet aan de jaarlijkse tentoonstelling van het Salon heeft deelgenomen. De actie van Degas versnelt de versplintering van de groep.

Human Doc: Verdriet door je hoofd Ned 2 22.40

Documentaire. Zes kinderen uit vier gezinnen laten zien wat het voor hen betekent om een vader of moeder met kanker te hebben.