Direct naar artikelinhoud

Pakistaans vliegtuig stort neer: allicht 127 slachtoffers

Een lijnvliegtuig van de private Pakistaanse luchtvaartmaatschappij Bhoja Air is gisteren in de vooravond dicht bij de hoofdstad Islamabad neergestort. Dat heeft de Pakistaanse politie gemeld. Gevreesd wordt dat alle 127 inzittenden om het leven zijn gekomen.

Buurtbewoners hadden het over "lijken alom" op de plaats van het drama. Ooggetuigen van de crash zeggen dat zeker ook vijf tot tien woningen zijn verwoest. De lichamen van de slachtoffers liggen verspreid over een lengte van 1.000 meter. "Het voelde als een explosie in de lucht", zegt een getuige. "Toen er onderdelen van het vliegtuig neerkwamen, dacht ik dat ik ook zou sterven."

Het vliegtuig, een Boeing 727, had 116 passagiers aan boord en elf bemanningsleden. Het vliegtuig was opgestegen in Karachi, en stortte vermoedelijk door het slechte weer neer bij de landing in de stad Rawalpindi, niet ver van Islamabad.

Er is, "behoudens een mirakel", geen enkele kans dat een van de inzittenden de crash van de Boeing heeft overleefd, zei een functionaris van de plaatselijke politie, Fazl Akbar, enkele uren later. Dat zeiden ook reddingswerkers aan de krant Express Tribune.

Het vliegtuigwrak ligt bij het dorp Hussain Abad, circa drie kilometer vanaf de snelweg naar Islamabad. De ziekenhuizen in Islamabad en het nabijgelegen Rawalpindi hebben de noodtoestand afgekondigd.

Vliegtuigongelukken zijn vrij zeldzaam in Pakistan. In juli 2010 is een Airbus 321 van de maatschappij Airblue neergestort in de heuvels bij Islamabad vanuit Karachi. Daarbij kwamen 152 inzittenden om.