Tom Boonen feliciteert Weyts met verjaardag: “Maak werk van verplichte kattensterilisatie”

Morgen wordt Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts 46 jaar en dat wilden Tom Boonen en zijn vrouw Lore niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In een filmpje vragen ze de minister om werk te maken van een wet die de sterilisatie van huiskatten verplicht.

neac

Om de overpopulatie van ongewenste katten tegen te gaan, pleit dierenrechtenorganisatie GAIA al jaren voor een wettelijk verplichte sterilisatie en castratie van huiskatten. Vaak komen ongewenste katten op straat terecht. De zwerfkatten zorgen voor allerlei overlast en verspreiden besmettelijke ziektes.

Voorlopig is alleen wie katten wil weggeven of verkopen wettelijk verplicht ze te laten steriliseren. Voor ouderdieren geldt die verplichting niet zodat er nog steeds kittens worden geboren waar mensen zich van willen ontdoen.

Sensibiliseringscampagnes zonder wettelijke stok achter de deur hebben onvoldoende effect, klinkt het bij GAIA. Daarom vraagt Tom Boonen nu een wettelijke verplichting. “Elk jaar worden in alle asielen duizenden katten gedumpt en ingeslapen gewoon omdat we de natuur zijn gang laten gaan. Daarom moet de minister snel werk maken van verplichte sterilisatie en steunen wij de campagne van GAIA”, klinkt het in de video.

Tom en Lore hebben zelf ook twee katten. Arno werd gecastreerd, Nieke gesteriliseerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER