Direct naar artikelinhoud

Ferreira Carrasco droomt van titel bij Atlético

Yannick Ferreira Carrasco (21) werd officieel voorgesteld bij Atlético Madrid. 'Een stap vooruit na mijn periode bij Monaco', zei de Rode Duivel, die bij de Spaanse topclub uitkijkt naar de samenwerking met coach Diego Simeone.

Als vanouds aan uitstraling geen gebrek bij Yannick Ferreira Carrasco. Bij zijn officiële persvoorstelling gisteren in Majadahonda, een voorstad van Madrid, tekende de Rode Duivel dan ook erg modieus present. Haren perfect in de plooi en met een jeanshemd om de schouders toonde hij zich meteen ambitieus.

"Ik wou een stap vooruit zetten na mijn periode bij AS Monaco", sprak de winger. "Toen Atlético kwam aankloppen, heb ik geen moment getwijfeld. Dit is een van de grootste clubs in de grootste competitie van Europa. Het is een droom om hier te spelen en prijzen te pakken. Waarom zelfs niet de titel?"

Ferreira Carrasco zal bij Atlético trainen onder de Argentijnse coach Diego Simeone. "Daar kijk ik enorm naar uit", zei de winger. "Hij is een van de beste trainers ter wereld. Ik heb al met hem gesproken, ja. Simeone vertelde me dat hij van mijn manier van verdedigen en aanvallen houdt in een-tegen-eensituaties."

Ook Atlético-voorzitter Enrique Cerezo was erg enthousiast over zijn nieuwste aanwinst. "Yannick heeft een fantastische toekomst voor zich", lachte hij. "Hij is snel, sterk met de bal aan de voet en beschikt hij over een goed schot. Ik ben er zeker van dat hij ons met die kwaliteiten veel kan bijbrengen."

Vrijdag al tekende Ferreira Carrasco een contract voor vijf seizoenen bij Atlético. Volgens de Spaanse pers zouden Los Colchoneros 15 miljoen euro betaald hebben.