Direct naar artikelinhoud

Denswil verlost Club in allerlaatste minuut

Club Brugge beukte ruim negentig minuten tegen een muur, gemetseld door zijn ex-trainer Leekens. In blessuretijd lokte Refaelov de vrijschop uit die Denswil begaafd in doel krulde. Blauw-zwart naar de kwartfinales.

Lokeren wilde de bal hoofd-zakelijk niet. Nochtans, wat kun je allemaal doen met de bal?

Je kunt de tegenstander achter de bal laten lopen. Je kunt zelf bepalen waar je het actieterrein legt. Je kunt met de bal vrijschoppen uitlokken. Je kunt kansen creëren. Je kunt de fans entertainen met de bal. Finaal: je kunt scoren en winnen.

Het was al 22 uur, er was een uur gespeeld in Club Brugge-Lokeren, en we werden nieuwsgierig. Zou de ploeg winnen mét de bal of de ploeg zónder de bal?

Club was dreigend gestart. Nadat Meunier met de bal de achterlijn had gehaald, legde hij terug op de vrijstaande Vanaken, die het leer perfect tegen de kruising trapte. Doelman Verhulst had een prima save in huis op een kopbal van De fauw. Club was niet slecht, de ruimtes in de rug van de Lokerse backs werd gezocht, maar de balcirculatie was net iets te onnauwkeurig, te traag.

Fort Lokeren

Lokeren had veel van weg van een fort. Je kunt veel zeggen over Leekens, maar voorop staat dat hij een vakman is. Zijn ploegen stáán altijd goed - met de middelen die hij in het Waasland ter beschikking heeft, is dat al veel.

Verhulst zag een kopstootje van Vossen over dwarrelen, en Gedoz plaatste een makkelijke vangbal aan de eerste paal. Leekens keek onbewogen toe.

Het venijn zat in de staart. Preud'homme had Refaelov ingebracht. In de blessuretijd, nadat Patosi de bal verloor op het middenveld, raapte 'Rafa' het ding op, sneed naar binnen en ging dan makkelijk vallen net voor het strafschopgebied. Leekens was in alle staten, maar hadden we het niet voorspeld? Mét de bal kun je vrijschoppen uitlokken.

Stefano Denswil, man in vorm bij blauw-zwart, schilderde de bal enig mooi over de muur naast de staak (1-0). Finaal zul je mét de bal meer wedstrijden winnen dan zonder.