Direct naar artikelinhoud

Collega’s vissen lichaam van vermiste matroos op in Antwerpse haven

Ruim een maand nadat twee matrozen vermist waren geraakt toen hun baggerschip overvaren werd in de Schelde, is het lichaam van een van hen door collega’s teruggevonden in de Antwerpse haven. De Cel Vermiste Personen put er hoop uit om ook nog de tweede vermiste baggeraar terug te vinden.

Een autopsie bevestigde de identiteit van de teruggevonden schipper: de 58-jarige Eddy Fierens uit Kieldrecht. “Hoe erg het ook is: dat die man teruggevonden werd, is het beste wat kon gebeuren voor zijn familie. Nu kunnen ze tenminste afscheid nemen”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

Op 8 december vorig jaar was Eddy Fierens met twee collega’s van het baggerbedrijf Jan De Nul aan het werk nabij Doel toen hun baggerschip overvaren werd door een olietanker. De kapitein werd dezelfde nacht nog gevonden, de matrozen Eddy Fierens en Luc Vergauwen (49) bleven onvindbaar.

Vrijdag, even voor middernacht, ontdekten collega’s het lichaam van Fierens tijdens het baggeren. Ze doen dat 24 uur op 24 in shifts om de vaargeul in de haven vrij te houden. Omdat zijn naam op zijn bottines stond, was het vrij snel duidelijk dat het om hun vermiste collega Eddy Fierens ging. De wetsdokter bevestigde dit afgelopen weekend.

De ontdekking van Fierens’ lichaam zorgt voor nieuwe hoop om ook de vermiste Luc Vergauwen terug te vinden. Zaterdag stuurde de Cel Vermiste Personen al een helikopter uit om het gebied opnieuw af te speuren. Ook de oevers werden opnieuw uitgekamd. Voorlopig zonder resultaat. “Maar zeg nooit nooit”, aldus nog Remue.