Direct naar artikelinhoud

Standard laat unieke kans op play-off I liggen

Week na week laten de concurrenten punten liggen en telkens laat Standard het na om daarvan te profiteren. Tot op één punt konden ze naderen van de top zes, maar ook tegen tien man lieten de Rouches de zege op Stayen ontglippen.

Standard kreeg op Stayen dé kans om zijn wagonnetje aan te hangen bij Charleroi en Mechelen, maar opnieuw sputterden de Rouches. Bagayoko hielp Standard nochtans op haast professionele wijze mee in het zadel. De Ivoriaan ging onbesuisd in duel met Raman. Laforge tastte meteen naar zijn rood kartonnetje. STVV mocht het de overige 77 minuten met zijn tienen uitzingen.

STVV-coach Leko herschikte door Dussaut te brengen. Hij behield zijn vijfmansverdediging en slachtofferde een spits. Proschwitz mocht samen met Bagayoko gaan douchen. Door de wissel van Leko behield STVV zes man in het centrum. Daar zat het dan ook helemaal dicht. Sá en Belfodil vonden amper ruimte en kwamen veel te weinig in het stuk voor.

Dolle slotfase

Vroeg in de tweede helft was het Adrien Trebel die de match openbrak. De Fransman kreeg erg veel tijd om aan te leggen en pegelde vanaf zo'n 20 meter in de bovenhoek. Heerlijk doelpunt, maar ingetogen vreugde bij Trebel. Enkel een venijnige blik richting bank. De reden daarvoor was terug te vinden rond de linkerarm van Alexander Scholz. Na 44 wedstrijden speelde Trebel de aanvoerdersband kwijt aan zijn Deense ploegmaat. Dat zat de trotse Fransman hoog.

Met een mannetje meer zou je dan verwachten dat Standard de klus wel afmaakt, maar opnieuw sloop er nonchalance in de ploeg. Ze ontsnapten nog toen Boli een gigantische kans liet liggen, maar Ceballos krulde van ver wel raak. Al voor de tiende keer op rij slaagden de Rouches er achteraan niet in om de nul te houden. Standard kwam zelfs nog helemaal in de problemen toen Laifis met rood van het veld moest na een reactie richting Boli.

Het ging van kwaad naar erger. Even later bracht Boli STVV zelfs op voorsprong. Op een vrije trap van Peeters kon hij van dichtbij echt niet meer missen. Even snel hingen de Luikenaars de bordjes weer gelijk. Een voorzet van Dossevi belandde tegen de hand van Djene en de bal ging op de stip. Belfodil maakte er 2-2 van. De Luikenaars drongen nog aan, maar konden niet echt aanspraak maken op meer. Ze laten zo opnieuw de kans liggen om een stap richting top zes te zetten.