Direct naar artikelinhoud

Bewezen: mannen hebben betere seks met het licht aan

Zin in een goeie vrijpartij? Doe dan vooral de lichten niet uit. Onderzoek bewijst dat je tot drie keer beter bevredigd zult zijn. Als je een man bent, tenminste.

Het licht dimmen? Wat kaarsjes laten branden? Blijkbaar is dat niet de beste strategie voor goede seks. Onderzoek van de universiteit van Sienna heeft uitgewezen dat mannen beter presteren als ze in het spotlicht staan, zo schrijft The Telegraph.

De blootstelling aan fel licht, vergelijkbaar met daglicht, doet het mannelijk hormoon testosteron in het lichaam toenemen. De seksuele bevrediging was zelfs drie keer beter, ontdekten de onderzoekers. Of ook hun partners tevreden waren, is niet onderzocht. Enkel de seksdrive van de mannen werd gemeten.

Om dat te achterhalen volgden de wetenschappers 38 mannen met een laag libido. De helft daarvan kreeg elke dag een gezonde dosis fel licht. Twee weken lang gingen die mannen 's ochtends voor een half uur in een kamer met een lichtbox. Op het einde van de proef werd hun testosteron gemeten.

De mannen die elke dag lichttherapie hadden gekregen, hadden een opmerkelijk hoger testosteronniveau. Het verklaart volgens de onderzoekers ook mee waarom er tijdens sommige maanden meer kinderen worden verwekt. De lentemaand juni bijvoorbeeld is de maand waarin het meeste kinderen worden verwekt.