Ons land moest in het buitenland stroom aankopen op een moment dat het duur was.
Volledig scherm
Ons land moest in het buitenland stroom aankopen op een moment dat het duur was. © Shutterstock

België betaalde vorig jaar recordbedrag voor buitenlandse stroom

België betaalde in 2018 een recordbedrag van 1,2 miljard euro om stroom te kopen in het buitenland. Dat is een verdubbeling in een jaar tijd, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank waarover De Tijd vandaag bericht. 

39 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Met de vroegtijdige sluiting van onze kerncentrales zoals Groen en de trado-partijen eisen zal dat bedrag exponentieel stijgen, evenals onze energiefactuur. Eco-opportunisme van de trado's versus Eco-realisme van N-VA, men zal moeten kiezen. Een Trado-Taks zit er aan te komen door toedoen van deze Marrakesh-regering van lopende zaken.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    De voorstanders van kernenergie beseffen duidelijk niet dat "onze" kerncentrales in Franse handen zijn, en dat de stroom die daarvan komt, ook buitenlandse stroom is. M.b.t. afhankelijkheid van het buitenland, is kernenergie duidelijk de slechtste keuze.
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Recordbedrag voor buitenlandse kolen en gas stroom! EcoloGroen wil dat goedkoper maken met miljarden invest in gascentrales. Resultaat, recordbedrag bovenop de huidige zorgkosten. Nieuwe generatie Kerncentrales kunnen nog 40jaar zonder CO2 uitstoot draaien. Ik teken.
  • Jan Jansens

    5 jaar geleden
    Dankzij het wanbeleid van onze regering en dan moeten we met zijn alle nog elektrisch gaan rijden. Je begint te begrijpen waarom de accijnzen op brandstof verhoogd worden.
  • Sabine verdonck

    5 jaar geleden
    Elektriciteit opgewekt met bruinkool waarna de vervuiling ons land inwaait uit Duitsland. Dat is dus de droom van de groenen.