Een boom wordt omgezaagd in het park van Brasschaat. Archieffoto.
Volledig scherm
Een boom wordt omgezaagd in het park van Brasschaat. Archieffoto. © Klaas De Scheirder

Helft gekapte bomen niet opnieuw aangeplant: “Vlaams bosbeleid is een flop”

De voorbije vijf jaar is 1.187 hectare bos tegen de grond, maar de helft ervan wordt niet opnieuw aangeplant. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Elizabeth Meuleman (Groen) opvroeg bij bevoegd minister Koen Van den Heuvel (CD&V). Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

60 reacties

  • Peter Smets

    5 jaar geleden
    Wat de vlaamsche regering zelf doet, verknoeit ze beter.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Het meeste hout moet dienen om de bioelektrischiteit centrale in Gent te bevoorraden waar groen voorstander van is
  • Edmond Cocquyt

    5 jaar geleden
    Edmond Cocquyt Gelezen op de website van de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij : "Vandaag beslaan de Belgische bossen 22% van het nationale grondgebied, oftewel 700.000 ha, verspreid over de 3 gewesten van het land : 78 % in het Waalse Gewest, in het zuidelijke landsgedeelte 21 % in het Vlaamse Gewest, in het noorden 1 % in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest, in het centrum. In 150 jaar is de bosoppervlakte met 25% toegenomen!"
  • Jean-Paul Samyn

    5 jaar geleden
    In de plantentuin in Meise in de hoofdingang hebben ze alle gezonde prachtige beuken van honderden jaren oud gewoon omgezaagd zogezegd omdat ze ziek waren.Bij plaatselijke controle waren er maar twee zieke bij en die konden dan nog gered worden . De verantwoordelijke voor het nieuwe project moest beschaamd zijn. Als je tijd heb ga gerust ter plaatse kijken en neemt er foto s van.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Gemeentebesturen geven meestal kapvergunningen omdat hun inwoners (of belangrijke ondernemers) het vragen. Het blijft mij wel verbazen dat plattelandsbewoners in hun tuin steevast bomen kappen omdat die jaarlijks gedurende 3 weken hun bladeren verliezen. Gemeentebesturen zouden ook ipv kleine bolvorm boompjes beter echte bomen planten op de openbare ruimte.