Direct naar artikelinhoud

Alfonso Cuarón wint Directors Guild Awards met 'Gravity'

In Los Angeles heeft de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón tijdens de Directors Guild Awards de prijs voor beste regisseur gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn ruimtethriller Gravity. De Directors Guild Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de Oscars, waarvoor Gravity tien nominaties op zak heeft.

Cuarón kreeg de prijs uit handen van Ben Affleck en haalde een herinnering op aan de satellietfoto's van de aarde die hij bekeek toen hij zich voorbereidde op de film. "Wat je daarboven niet kunt zien, is het bizarre experiment van de natuur dat het menselijke leven is. Dat experiment is wat regisseurs proberen te verklaren met films. Gelukkig is die ervaring ook zo verschillend als de films die er gemaakt worden."

In de film spelen Sandra Bullock en George Clooney twee astronauten die in de ruimte in de problemen geraken.

Jehane Noujaim won de prijs voor beste documentaire voor The Square, over de opstand in Egypte. Behind the Candelabra van Steven Soderbergh werd bekroond als beste tv-film. Vince Gilligan, de bedenker van Breaking Bad, won zijn eerste Directors Guild Award voor het slot van de reeks.