© Kya Granito

Waarom grote borsten niet altijd een voordeel zijn

De 21-jarige Kya Granito wil haar borsten laten verkleinen, maar volgens de dokters berokkenen die haar geen schade en dus wordt de operatie niet terugbetaald. Kya zelf zegt ondertussen heel wat schade te ondervinden en wil via crowdfunding geld ophalen voor haar borstverkleining. “Mijn borsten wegen samen bijna 20 kilo.”

nkdr

“Ik probeer al sinds mijn 16 om een borstverkleining te krijgen, maar elke dokter die ik bezocht, zei dat ze mijn leven niet beïnvloeden. Ik lijd aan rugpijn, gevoelige en pijnlijke borsten, ze zijn zo zwaar dat ze me naar beneden trekken waardoor ik zelfs met een kleine bochel loop, ik kan niet liggen want omdat ze zo zwaar zijn worstel ik telkens 10 à 15 minuten om weer rechtop te geraken”, zo begint de 21-jarige haar vraag om donaties op haar crowdfundingspagina.

Op drie jaar tijd gingen haar borsten van een maat 34 DD naar een 36-38 HH of I. Omdat haar borsten maar blijven groeien kan ze zich geen bh’s meer veroorloven en haar kleren worden elke twee weken te klein. Ze probeerde wel te sporten, maar met borsten die samen bijna 20 kilo wegen bleek dat geen optie te zijn. Ook diëten werkt niet, zegt ze, “want door maagproblemen kan ik bijna alles wat gezond is niet eten.”

© Kya Granito

Ook mentaal is het niet makkelijk om met zulke grote borsten door het leven te gaan. “Ik ben wanhopig en lijd aan angstaanvallen en mijn borsten hebben dat allemaal tien keer erger gemaakt. Ik heb een laag zelfbeeld door hen en vaak ga ik zelfs het huis niet uit omwille van mijn borsten.”

Kya geeft nog mee dat ze wel probeerde te sparen voor een borstverkleining, maar dat dat als enige kostwinner niet makkelijk is. Op veel donaties kon ze echter nog niet rekenen. Op het moment dat dit artikel geschreven wordt, haalde ze op twee dagen tijd nauwelijks 15 van de 8000 pond op die ze nodig heeft voor haar operatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer