Direct naar artikelinhoud

'Soms ben ik vermoeiend'

In Linde at Your Service probeert StuBru-stem Linde Merckpoel de problemen van luisteraars de wereld uit te helpen. Heeft Philippe Geubels hulp nodig bij de bouw van een gigantisch zandkasteel? Of hebben ze bij De Morgen een vragenlijstje liggen? Linde fikst het wel.

Welke adjectieven zijn u op het lijf geschreven?

"Gulzig is een zeer goed woord voor mij. Ik eet heel erg graag. Ik ben een genieter. Gelukkig komt 'gulzig' in combinatie met het adjectief 'sportief'. Vroeger was ik alleen maar gulzig en dat was er ook aan te zien. Sinds ik elke week veertig kilometer loop, voel ik me veel beter in mijn vel."

Was of bent u lid van een culturele vereniging?

"Ik heb in mijn jeugd altijd toneel gespeeld bij de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. Daar heb ik denk ik alle lessen en cursussen gevolgd die op het programma stonden. Ik zat ook bij de Roodkapjes. Tot het moment dat ik ging studeren. Leiding geven was niets voor mij.

"Ik heb het sowieso niet voor clubs. Ik heb de club van mijn vrienden en de club van mijn werk. Daar heb ik meer dan genoeg aan."

Wordt u graag en vaak herkend?

"Het gebeurt niet vaak. En als ik dan toch eens word aangesproken heb ik er geen probleem mee. Alleen op Werchter kan het een beetje vervelend zijn, zeker na een dag of vier. Voor je het weet beland je tijdens het nemen van een selfie onder de stinkende oksel van een fan die zich al vier dagen niet gewassen heeft en net iets te veel gedronken heeft."

Wat is uw vroegste culturele herinnering?

"In Eksaarde, het dorp waar ik ben opgegroeid, was er elk jaar een jeugdtoneel waar alle jongeren van het dorp aan deelnamen. Ik herinner me nog hoe spannend het was om daar auditie te gaan doen in de hoop op een mooie rol. De eerste keer mocht ik De Gelaarsde Kat spelen. Maar de tweede keer moest ik het stellen met de rol van 'jong meisje twee'.

"Ik hou van acteren, daarom ook heb ik Studio Herman Teirlinck gedaan. Maar ik moet het wel altijd van de humor, van de uitvergrotingen hebben. Ik pas beter in een serie van Jan Eelen dan in een of andere serieuze theaterproductie."

Bent u bijgelovig?

"Of je dat bijgeloof kunt noemen weet ik niet, maar ik ben iemand die de dingen graag gepland heeft. Vooral op reis steekt dat de kop op. Wanneer we dan toch plots niet gaan eten in het restaurant dat ik op voorhand in mijn hoofd had, kan ik daar weleens lastig over doen."

Welke vervelende gewoonte heeft u overgenomen van uw ouders?

"Als ik al een vervelende gewoonte heb overgenomen, dan komt die sowieso van mijn vader. Allebei zijn we heel aanwezig en luid. In beperkte dosis kan dat tof zijn. Maar na een hele dag met mijn collega's rij ik soms naar huis met de vraag: 'zouden die dat nu wel tof gevonden hebben?' Ik kan soms nogal vermoeiend zijn."

Wat bestelt u in de frituur?

"Een kleintje met mayonaise, een frikandel special met curryketchup en een 'Crizzly'. Die laatste tot grote ergernis van mijn lief die ervan overtuigd is dat zo'n ding een 'Grizzly' heet. Maar het staat echt zo op de menukaart. En om te drinken een Coca-Cola light."

Wat zegt dat over u?

"Dat gezonde voeding belangrijk voor me is."