Direct naar artikelinhoud

Wijnants speelt verstoppertje met prints

Ook de Belgische designer Christian Wijnants was in Parijs. Achter zijn uiterst lichte en luchtige collectie schuilde een beladen thema. Een artikel over Somalische vrouwen, die ondanks de strenge regels van hun land basketbal spelen, inspireerde Wijnants tot zijn collectie. "Het zijn vrouwen die hun leven riskeren voor hun sport", zei hij na de show. "Dat greep me aan." De enige duidelijke referentie naar de basketballers waren de sportkousen die de eerste modellen droegen. Andere verwijzingen naar Somalië, zoals de Afrikaanse prints of etnisch breiwerk kwamen minder duidelijk naar boven.

Soms speelde de huid van de modellen verstoppertje tussen een geschilderde ruitenprint. Die was deels transparant. Anders dan vorig jaar, scoorde Wijnants geen punten voor zijn accessoires. Het overgrote deel van de meisjes droeg witte 'fuck-me-botjes'. Een valse noot in deze meisjesachtige en frêle collectie die zin geeft in de lente.

Van jumpsuits tot losse jurken, de meeste stukken zouden door veel vrouwen met open armen in hun kleerkast worden ontvangen. In die zin knalde de collectie net niet genoeg voor de catwalk.