Direct naar artikelinhoud

Twee Standardsupporters overleden na gewonnen bekerduel tegen Gent

Voor twee supporters van Standard Luik kende het bekerduel van woensdagavond een tragische afloop. Een man overleed na een val van de tribune. Een andere fan van de Rouches bezweek aan een hartaanval op weg naar zijn wagen.

Het parket van Luik liet gisteren een autopsie laten uitvoeren op het lichaam van Bernard Barbier. Tijdens de match verloor de 46-jarige Standardsupporter uit Philippeville zijn evenwicht. De man viel op zijn hoofd op de trappen en overleed enkele minuten na zijn aankomst in het ziekenhuis. De eerste resultaten geven aan dat de val niet de oorzaak was van het overlijden. Een scan toonde een afwijking aan de hersenen.

De autopsie zou gisteren nog afgerond worden. Het lijkt erop dat de doodsoorzaak een gescheurd aneurysma is, een uitstulping van de wand van een hersenslagader. Dat zou ook de val veroorzaakt hebben.

Hartaanval

Naast Barbier kwam nog een tweede supporter om het leven. Dat zei de algemeen directeur van Standard, Pierre François, aan de Franstalige zender RTL. De man kreeg een hartaanval toen hij na de wedstrijd terugkeerde naar zijn auto. Hij werd nog gereanimeerd door de hulpdiensten maar overleed in de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis.

Pierre François bevestigde op RTL dat psychologische hulp zal worden aangeboden aan de stewards die getuige waren van het drama.