Direct naar artikelinhoud

Kums tekent lucratief contract bij AA Gent

Een Gouden Schoen verdient een gouden contract. AA Gent breekt de overeenkomst van Sven Kums (27) open tot 2019, aan sterk verbeterde voorwaarden. En als het van de clubleiding afhangt, blijft het daar niet bij.

Eerst was er Sels, nadien volgden Asare, Simon en Milicevic. En nu mag ook Kums aan dat lijstje toegevoegd worden. De aanvoerder van AA Gent is al de vijfde Buffalo die zijn contract in de Ghelamco Arena opengebroken ziet. Kums tekende een sterk verbeterende overeenkomst bij de landskampioen. Hij ligt nu één jaar langer vast dan oorspronkelijk, tot 2019. "Ik krijg hier veel vertrouwen van het bestuur en de coach", toont Kums zich tevreden met zijn verlenging, waarin geen afkoopclausule of afspraken over een transfer opgenomen zijn. "Ik voel me hier thuis."

AA Gent heeft forse inspanningen moeten leveren om Kums langer aan zich te binden. In die mate zelfs dat het loonplafond van 750.000 euro bruto per jaar overschreden is. "Het is normaal dat de lonen elastisch zijn", zegt voorzitter Ivan De Witte. "We genereren nu veel inkomsten, niet alleen door de Champions League. Mocht die tendens ooit keren, dan zal ook de loonmassa opnieuw omlaag moeten. Los daarvan is deze verlenging een bewijs van onze appreciatie voor Sven. We hebben zelfs de intentie om langer met hem door te gaan na zijn actieve carrière."

Het was trouwens coach Hein Vanhaezebrouck die bij zijn eigen contractbesprekingen aandrong op een langdurige samenwerking met Kums. "Sven is onze draaischijf", motiveerde Vanhaezebrouck. "Jullie vinden hem toch ook zo geweldig? Wel, dan is het evident dat AA Gent langer met hem door wil." De Buffalo's willen ook andere sterkhouders belonen. In de eerste plaats hoopt De Witte op een oplossing in het dossier van Depoitre. Tot dusver wil de spits zijn contract niet openbreken.