Direct naar artikelinhoud

Oostende moet zich nog reppen voor play-off I

Zou het dan toch nog gebeuren? KV Oostende dat na een fantastische heenronde een even fantastische uitgangspositie voor play-off I te grabbel gooit? De kustploeg kan in ieder geval niet meer winnen en ziet de concurrenten tot op zes punten naderen. "En toch is er geen paniek", beweert Yves Vanderhaeghe.

Twee op twaalf, twee keer drie tegengoals voor eigen volk en concurrenten die met rasse schreden naderen, goed loopt het niet. In november leek play-off I de kustploeg niet meer te kunnen ontsnappen, vandaag is het bibberen in het Albertpark.

Gisteren leek KVO met een dubbele voorsprong al zijn zorgen van zich af te spelen, maar Moeskroen knokte tot twee keer toe terug. Net als tegen Waasland-Beveren incasseerde het in de slotfase een late, maar heel pijnlijke gelijkmaker.

"Heel frustrerend", zuchtte Vanderhaeghe. "Eén keer kan je daar mee leven, maar dit is een spijtig voorval. Nochtans waren we gewaarschuwd, maar dan zie je toch een soort nonchalance. De reden waarom Moeskroen hier een punt pakt, moeten we bij onszelf zoeken."