Direct naar artikelinhoud

Nazi-roofkunst: eigenaar krijgt deel terug

De procureur van Augsburg wil zo snel mogelijk enkele van de vele honderden inbeslaggenomen kunstwerken terugbezorgen aan Cornelius Gurlitt. Het gaat daarbij om de kunstwerken die niet als 'nazi-roofkunst' betiteld kunnen worden en die "zonder enige twijfel toebehoren aan de beschuldigde", zo zei procureur Reinhard Nemetz.

Anderhalf jaar geleden werden 1.406 werken in beslag genomen bij de zoon van de in 1956 overleden kunsthandelaar Hildebrand Gurlitt. De collectie zou in totaal een miljard euro waard zijn.

Winkelcentrum in Zuid-Afrika stort in

In de buurt van de Zuid-Afrikaanse stad Durban is het dak van een winkelcentrum in aanbouw ingestort. Daarbij vielen zeker één dode en 30 gewonden, zo meldt de politie. Er zaten gisteravond nog tientallen werknemers vast onder het puin. Hoeveel mensen er precies er precies vastzaten onder het puin, kon de politiewoordvoerder niet meedelen. Volgens Chris Botha, de woordvoerder van de private hulpdienst Netcare 911, werden er 30 mensen naar het ziekenhuis gebracht en zijn er een vijftigtal mensen vermist.