Direct naar artikelinhoud

Depoitre schenkt Gent zege

Laurent Depoitre, goed voor twee goals en een assist, kreeg net voor affluiten een knuffel van Hein Vanhaezebrouck. Elkaar dankbaar, want de coach zorgde er tijdens de rust met één wissel voor dat AA Gent zijn start niet heeft gemist.

Wat Gent voor de pauze tegen Mechelen liet zien, was teleurstellend. Net zoals een week geleden, op het veld van Cercle Brugge. Geen creativiteit, wel arbeidersvoetbal. Veel lopen en werken, maar geen finesse. Het leuke voetbal kwam van KV Mechelen. Enkele seconden voor rust kwam de voorsprong er toch. Belhocine waande zich in zijn eigen strafschopgebied even in het American football. Kosanovic aarzelde niet vanop de stip.

Vanhaezebrouck ijsbeerde in zijn dug-out. Hoofdschuddend zocht hij de kleedkamer op, met een tactisch plan in het achterhoofd. Een centrale verdediger minder, een zuivere flankaanvaller in de plaats. De 3-5-2 sneuvelde, daarin is namelijk geen plaats voor Yaya Soumahoro. De Ivoriaan is onberekenbaar, de ene week vraag je je af hoe Gent zo'n speler in godsnaam kan houden, zeven dagen later is hij nergens te bespeuren.

Gisterenavond was het nog eens alles. Vier minuten stond hij op het veld toen Soumahoro op links naar voor trok. Depoitre dook voor Kosanovic op en verschalkte ook Pacovski. Vanhaezebrouck glimlachte voor zijn bank. En Gent bleef maar naar voor stormen. Raman snoepte rond het uur de bal af, gaf hem aan Depoitre en kreeg het leer terug in zijn loop. Alleen voor Pacovski mikte hij zuiver naar de verste hoek: 2-1. Het zijn van die mogelijkheden die je als tegenstander niet moet geven aan Raman.

Waar KV Mechelen in de eerste helft duidelijk de beter ploeg was, maakte het na de pauze nog maar weinig klaar. Een grote kans nog voor Adesanya, maar verder niets meer. Het was al AA Gent wat de klok sloeg. En meer bepaald Laurent Depoitre. Na één goal en een assist, scoorde hij in het slotkwartier nog eens. Op voorzet van Foket. En met meer geluk dan kunde. De bal ging door de benen van Pacovski traag over de lijn. Een schoonheidsprijs is niet weggelegd voor deze bonkige spits, maar niemand in Gent die daar om maalt.