Direct naar artikelinhoud

Infantiel

Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) heeft het niet begrepen op de kritiek op zijn starterskit 'Migreren naar Vlaanderen'. Vorige week ontstond er commotie rond het pakket waarmee hij gezinsherenigers wil voorbereiden op hun migratie naar Vlaanderen. Zo hadden enkele media kritiek op bepaalde zinnetjes, bijvoorbeeld rond het feit dat Vlamingen stipt zijn. Die media hebben de brochure op een "infantiele en ridiculiserende manier" benaderd, vindt Bourgeois.

Duiven

Wat Jaak Pijpen is voor de paardensport in Vlaanderen, is Johan Roggen voor de duivensport. Dertig jaar lang informeerde hij de duivenliefhebbers op VRT-radio, maar nu heeft hij een nieuwe missie. Hij wil in Lubbeek een einde maken aan 40 jaar Vld-hegemonie zegt hij zelf, en daarom komt hij bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor N-VA.

Roggen, ondertussen 65 jaar, heeft alvast de baseline die de partij hanteert voor de stembusgang in oktober goed begrepen. "Na jaren van stilstand moet er nu eindelijk verandering komen in onze gemeente", zegt de radiostem.