Direct naar artikelinhoud

Benfica crasht in Portugese Supercup tegen Porto

Het Portugese Benfica, de tegenstander van Anderlecht morgenavond, kende eveneens een mindere generale repetitie in eigen land. Vrijdagavond verloren ze in Coimbra hun wedstrijd als bekerwinnaar voor de Portugese Supercup tegen landskampioen Porto. Meteen een revanche voor Porto voor de verloren bekerfinale tegen Benfica vorig seizoen.

Ricardo Quaresma, net overgekomen van het Spaanse Barcelona, scoorde even voor het uur op aangeven van de Braziliaanse spelmaker Carlos Alberto het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor Porto meteen de eerste trofee van het nieuwe seizoen. Porto, met de Spanjaard Victor Fernandez als coach, ontmoet eind deze week de Spaanse Uefacup-winnaar Valencia voor de Europese Supercup.

Benfica-coach Giovanni Trapattoni koos tegen Porto voor zijn vertrouwde elf. Enkel de Fransman Yannick, nog in doel in de heenwedstrijd tegen Anderlecht, moest zijn plaats afstaan aan Quim, tweede doelman van het Portugese nationale team. In de defensie verdween Ricardo Rocha uit de basis. Zijn plek werd ingenomen door Luisão. Voor het overige dezelfde basiself die in Lissabon met 1-0 van Anderlecht wonnen: Quim, Miguel, Argel, Luisão, Dos Santos, Paulo Almeida, Petit, João Pereira, Zahovic, Simão en Sokota.

Van de Portugese international en superster Nuno Gomes nog altijd geen spoor in de ploeg, net als van Panagiotis Fyssas, met Griekenland nog EK-winnaar in Portugal. (PG)