Direct naar artikelinhoud

VIJF MIJLPALEN VOOR 'CAV'

1. Wereldkampioen ploegkoers, 2005

"Die wereldtitel maakt geen deel uit van het rijtje van honderd, maar was een belangrijke mijlpaal voor alle overwinningen die zouden volgen."

2. Eerste profzege, Scheldeprijs 2007

"Die vergeet ik nooit: mijn eerste profzege, meteen in een van de oudste Belgische semiklassiekers. Het team zou voor André Greipel rijden, maar ploegleider Allan Peiper gaf me een vrije rol. Toevallig nestelde ik me in de finale in het wiel van Gert Steegmans en dat bleek het goede."

3. Eerste ritzege in de Tour, Châteauroux 2008

"Elk kind droomt ervan om ooit een rit in de Tour te winnen, de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Ik was 23. Een fantastische dag. Het team zette een perfecte trein op. Ik maakte er een lange sprint van en kon nipt Oscar Freire en Erik Zabel voor blijven."

4. Eerste klassieker,

Milaan-Sanremo 2009

"Mijn eerste klassieker. De hele winter lang zat de Primavera in mijn hoofd. Iedereen binnen het team bekommerde zich om mij en het werd een bloedstollende sprint, waarin ik Heinrich Haussler met enkele millimeters versloeg."

5. Wereldkampioen, Kopenhagen 2011

"Iedereen was bereid om voor mij door het vuur te gaan. De cohesie binnen het Britse team en het vertrouwen van de jongens in mij maakt die overwinning tot absolute één. Ook al omdat je die iconische trui een jaar lang mag dragen."