Direct naar artikelinhoud

'Wauters vs. Waes' rondt de kaap van twee miljoen kijkers

De tweede aflevering van Wauters vs. Waes waarin beide heren zich aan de moderne vijfkamp waagden, wist maandagavond meer dan twee miljoen kijkers te boeien. De uitzending op Eén was goed voor 1.750.995 kijkers, de herhaling op VTM lokte nog eens 249.572 kijkers. Daarmee deed aflevering twee nog net iets beter dan de eerste Wauters vs. Waes die vorige maandag ook al goed was voor een monsterscore van 1,9 miljoen kijkers. De avonturen van Otto-Jan Ham die in het VIER-programma De ideale wereld op geheel eigen wijze de strijd aanbindt met Wauters en Waes waren goed voor 187.173 kijkers.

'Broken Circle Breakdown' opnieuw in de bioscoop

In aanloop naar de Oscar-uitreiking neemt bioscoopketen Kinepolis The Broken Circle Breakdown, de Belgische nominatie in de categorie beste niet-Engelstalige film, opnieuw op in de programmering. "Zo krijgen mensen die hem nog niet gezien hebben de kans de film alsnog te zien", laat Kinepolis weten. Of The Broken Circle Breakdown zijn nominatie ook kan verzilveren weten we op 2 maart.

Damon Albarn lanceert solo-album op 25 april

Everyday Robots, het eerste solo-album van Blur-frontman Damon Albarn zal op 25 april in de platenbakken liggen. Het album dat in de perstekst wordt omschreven als "een kruisbestuiving tussen folk en soul met hier en daar elektronische impulsen" werd vorig jaar opgenomen in Albarns eigen Londense studio. Het eerste nummer en bijbehorende videoclip ging begin deze week in première.

'Tante Ria' overleden

Mimi Peetermans, de actrice die als 'tante Ria' opdook aan de zijde van de legendarische Nonkel Bob, is op 84-jarige leeftijd overleden. Peetermans was getrouwd met acteur Herbert Flack die haar leerde kennen aan de Studio Herman Teirlinck waar hij les kreeg van zijn toekomstige vrouw. Peetermans was al een tijdje ziek.

Sterrenband sluit Grammy's af

Naar jaarlijkse gewoonte wordt ook deze editie van de Grammy's afgesloten met een optreden van een all-starband. Deze keer slaan Nine Inch Nails, Queens of the Stone Age, Dave Grohl en Lindsey Buckingham van Fleetwood Mac de handen in elkaar. Wat die samenwerking precies zal opleveren, krijgen de fans zondagavond aan het eind van de awardshow te zien.