Direct naar artikelinhoud

Genk moet tot winterstop voort zonder Vossen

Competitieleider Genk is topschutter Jelle Vossen tot Nieuwjaar kwijt. Vossen scheurde zaterdag op Charleroi de buitenste ligamenten van de rechterenkel na een harde tackle van Aarab. Maar ook zonder zijn prijsschutter denderde Genk makkelijk over Charleroi.

Het was een schrikwekkend beeld, zaterdag in het Stade du Pays de Charleroi, zo omstreeks 20.30 uur. Naim Aarab, defensieve middenvelder van Charleroi, tackelde op de middenstrook met zijn rechtervoet op de bal, maar nam in volle vaart met zijn linkerbeen ook Jelle Vossen mee, die even met de studs in het gras bleef steken. Rollend op zijn buik, één arm in de lucht en kermend van de pijn bleef de topschutter in het gras liggen. “Mijn voet zat nog vast onder zijn been, toen ik neer kwam”, blikte Vossen gisteren, een dag na de feiten, terug. “Ik voelde iets kraken. Ik had meteen hetzelfde gevoel als vorig jaar bij Cercle, dat mijn kuitbeenbreuk was gebroken.” Maar de draagberrie op hoefde hij niet. De pijn verbijtend, zuchtend en blazend hinkte Vossen, steunend op de schouders van Indeherberghe en de kinesist, naar de kleedkamer. “Jelle kon zijn voet nog bewegen, een teken dat zijn enkel niet gebroken is”, aldus Indeherberghe. Vanuit de vestiaire ging het naar het ZOL-ziekenhuis in Genk, zo’n 140 kilometer verder. Daar was de specialist ‘enkels’ al gealarmeerd.

Die bevestigde rond middernacht de eerste vaststelling van de clubdokter: geen enkelbreuk, wel een scheur in de buitenste ligamenten van de rechterenkel. “Ik was vooral blij dat mijn enkel niet gebroken was”, zegt Vossen. “Een van de ligamenten is geraakt, de andere is ingescheurd. Hopelijk blijft het daarbij. Omdat mijn enkel nog te gezwollen is, onderga ik maandag opnieuw een NMR-scan. Voorlopig ben ik tot de winterstop out.” Een streep door de rekening van de topschutter, maar toch was hij al over de eerste ontgoocheling heen. “Ik kan de klok niet terugdraaien: het is gebeurd”, zei hij. “Ik kan alleen maar naar de toekomst kijken. Ik heb vandaag geen pijn meer, dat is goed. En ik hoop zo snel mogelijk weer fit te zijn.”

Ondanks de pech voor Vossen beleefde Genk ook plezier op Charleroi. Courtois moest Genk in de beginfase wel behoeden voor een vroege achterstand, maar twee doelpunten van Ogunjimi en een owngoal van Fabris volstonden voor de zege.