Direct naar artikelinhoud

Guy Luzon: 'Spelers met karakter oefenen niet op penalty's'

Guy Luzon verklaarde gisteravond op de persconferentie wel dat Mpoku en Watt niet klaar zijn om aan de aftrap van een Europese wedstrijd te komen, maar liet de deur toch op een kier. "Als het niet anders kan, dan moet het wel", zei hij. "Hoe uitgemergeld de kern ook is, er blijven nog voldoende opties over om een ploeg op te stellen die zeker 50 procent kans maakt om Panathinaikos uit te schakelen. Ik geloof in mijn spelers en in onze organisatie. Het komt er in de eerste plaats op aan geen doelpunt te incasseren."

Of hij op penalty's getraind had, wou een Griekse journalist weten. "Daar verspeel ik mijn tijd niet aan", aldus de coach van Standard. "Spelers met karakter moeten daar niet op oefenen. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en doen het."

We legden Luzon het meest recente nummer voor van Champions League Magazine, waarin hij uitgebreid aan bod komt onder de titel: Time for the Passionate One! Zijn ogen schitterden. "Voor Standard en voor mij is het altijd tijd voor de Champions League", reageerde hij. Zichtbaar verrast en gevleid nam hij het tijdschrift mee.

Op de vraag of het klopte dat Ciman in beeld is bij Norwich, antwoordde hij lachend: "En ik werd door Inter gevraagd." Waarna hij afrondde met: "Niemand gaat ons deze zomer nog verlaten."