Direct naar artikelinhoud

Harbaoui verkast voor ruim 2,5 miljoen naar Qatar

Qatar Sports Club wordt de nieuwe werkgever van Hamdi Harbaoui (29), die bij Lokeren zijn kat stuurde naar de training. De topschutter van vorig seizoen (22 goals) tekent eerstdaags een contract van 2 (+1) seizoenen bij de club uit Doha. Lokeren incasseert meer dan 2,5 miljoen euro voor de spits.

Twee trainingen gisteren op Daknam, maar op het veld geen Hamdi Harbaoui te bekennen. "Rugpijn", werd aanvankelijk nog even gesuggereerd. Een mislukte poging om ons te misleiden, want 's morgens was de spits al even in de kleedkamer opgedoken. Niet om zich te laten verzorgen, maar om zijn kastje leeg te maken. Hij liep daarbij trainer Peter Maes tegen het lijf, waarschijnlijk voor de laatste keer. Want Sporting Lokeren en Qatar SC raakten het eens over een lucratieve transfer. Als ook Harbaoui in de komende dagen een vergelijk vindt met zijn nieuwe club - een formaliteit - is de transfer helemaal rond.

Kassa kassa voor de Waaslanders. Ruim 2,5 miljoen euro is een heel mooie prijs voor de toch al 29-jarige aanvaller. Het is méér dan wat het Chinese Guanghzou R&F deze winter bood. Toen stuitte het royale aanbod van 2,5 miljoen op een njet van Lokeren, dat zijn topschutter vlak voor play-off I en de bekerfinale niet wou laten gaan. Harbaoui was toen even misnoegd, maar draaide nadien snel de knop weer om - na de belofte van een transfer deze zomer?

Kassa kassa ook voor Harbaoui zelf. De Tunesische aanvaller - wiens contract op Daknam eind dit seizoen afliep - kan in de Qatarese hoofdstad naar verluidt 1 miljoen euro per jaar verdienen. Aan dat bedrag kunnen Standard en Genk, die hem ook maar wat graag wilden inlijven, niet tippen.

Harbaoui speelde in drie seizoenen 107 wedstrijden voor Lokeren, waarin hij 46 keer scoorde. Nadat hij al topschutter werd in derde en tweede klasse, veroverde hij vorig seizoen de Gouden Stier. Hij maakte 22 goals, eentje meer dan Michy Batshuayi.

Lokeren is intussen al druk in de weer om zo snel mogelijk een vervanger vast te leggen.