Direct naar artikelinhoud

Zoon eigenaar Zuid-Koreaans rampschip gevat

De politie in Zuid-Korea heeft de zoon van de eigenaar van het rampschip Sewol aangehouden, zo meldt het lokale persbureau Yonhap. Yoo Dae-gyun (44) had zich verborgen in een huisje in de stad Yongin. Hij wordt beschuldigd van corruptie en verduistering. Vorige maand is het lijk van zijn steenrijke vader gevonden. De Sewol verging in april. De ramp kostte het leven aan meer dan driehonderd mensen, vooral kinderen. Het schip was tegen de regels in verbouwd, zodat het meer mensen en lading kon vervoeren.

Schutters doden buspassagiers in Afghanistan

BRUSSEL - Schutters die vermoedelijk tot de Taliban behoren, hebben in de nacht van donderdag op vrijdag vijftien mensen in Afghanistan gedood. Dat meldt de BBC. De overvallers lieten twee minibusjes stoppen en dwongen de passagiers uit te stappen en naast elkaar te gaan staan. Daarna schoten ze de passagiers een voor een dood. De slachtoffers waren Hazara's, een sjiitische minderheid die in het verleden vaker een doelwit vormde van de Taliban. De aanslag vond plaats in de Centraal-Afghaanse provincie Ghor, die als relatief rustig bekendstaat.

Journalisten gearresteerd in Iran

BRUSSEL - In Iran zijn vier journalisten gearresteerd, onder wie The Washington Post-correspondent Jason Rezaian en zijn Iraanse echtgenote. Rezaian heeft zowel de Amerikaanse als Iraanse nationaliteit. Ook een fotografe, die af en toe voor de Amerikaanse krant werkt, en haar echtgenoot werden opgepakt. Waarom is nog onduidelijk. "We zijn bezig met het onderzoek en kunnen daarom niet veel vrijgeven", klinkt het bij de Iraanse autoriteiten.

Ebola eist al 660 slachtoffers

BRUSSEL - De ebola-epidemie in het westen van Afrika heeft tussen 18 en 20 juli opnieuw aan 28 mensen het leven gekost. De totale balans komt daarmee uit op 660 doden, zo zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Daarnaast zijn er intussen ook al 1.093 mensen met het virus besmet. Vooral Sierra Leone, Guinee en Liberia zijn zwaar getroffen. In Freetown in Sierra Leone wordt er ook verwoed naar een patiënte gezocht die door haar familie tegen haar wil uit het ziekenhuis werd meegenomen.