Direct naar artikelinhoud

Maak kennis met Piet 2.0

Smakelijk, VIER, ma/vrij, 17u55
Komen Eten, VIER, ma/do, 20u15
Chez Piet, VIER, zaterdag, 19u35

Ruim een jaar nadat hij uit zijn VTM-keuken werd verbannen, maakt Piet Huysentruyt een opmerkelijke rentree bij VIER. 'De man die zijn volk leerde koken' gooide na gezondheidsproblemen zijn eetpatroon drastisch om en bereidt in Smakelijk nu elke dag drie gerechten "waarmee je je lichaam een gigantisch plezier doet". De eerste week serveert hij ons vanuit zijn Zuid-Franse keuken gestoofde prei met rauwe zalm, blini's met kaas en ham, paprikasalade met quinoa en een smoothie van ananas. Nog meer culinair vertier is er met het nieuwe seizoen van Komen Eten, dat wordt afgetrapt door een gevarieerd kwartet: de kleindochter van de grote toondichter Armand Preud'homme, bouwvakker Ortwin, de Indiase Nippy en ene Gwen, die damesondergoed ontwerpt en daarnaast ook de duivel aanbidt. Het dessert is voor zaterdag, wanneer dit kokende rariteitenkabinet uitgenodigd wordt Chez Piet in de Ardèche. Daar probeert de chef in zijn restaurant Likoké van hun recepten echte topgerechten te maken. (JH)