Direct naar artikelinhoud

Israël ontruimt direct protestkamp op bouwterrein 'E1'

De Israëlische veiligheidsdiensten hebben dit weekend een Palestijns protestkamp op de Westelijke Jordaanoever ontruimd. Ongeveer 250 activisten werden op bevel van premier Netanyahu uit de zogenaamde E1-sector tussen Jeruzalem en de nederzetting Maale Admumim weggebracht of gingen vrijwillig weg, bericht de Jerusalem Post. De activisten hadden er vrijdag een tentenkamp opgericht om tegen de geplande bouw van Joodse nederzettingen te protesteren. De Israëlische regering heeft in november, na de erkenning van Palestina als VN-waarnemersstaat, de plannen voor de bouw van de nederzetting aangekondigd.

Lijken immigranten spoelen aan op kust van Grieks eiland

Op het Griekse eiland Chios zijn de lichamen van drie mensen, vermoedelijk 'illegalen', aangespoeld. Volgens persagentschap AMNA werden twee lijken zondagochtend gevonden door vissers aan het strand. Het derde lichaam werd 's namiddags door de kustwacht geborgen. Uit onderzoek bleek dat ze in de voorbije 72 uur zijn verdronken. Zaterdag zijn op eilandengroep Inous-ses drie migranten uit het water gevist. Zij zeggen 10 uur lang gezwommen te hebben nadat hun boot kort na afvaart in Turkije was gezonken. In december verdronken nog 20 gelukzoekers bij Lesbos.

Zeven burgers gedood bij explosie in Afghaanse moskee

Zeven Afghaanse burgers zijn om het leven gekomen bij een ontploffing in een moskee. Dat gebeurde na gevechten tussen NAVO-troepen en talibanstrijders. Volgens een woordvoerder van de provinciegouverneur vond de slachtpartij plaats in het district Sayed Abad, ten zuidwesten van Kaboel. Afghaanse en NAVO-troepen waren op de terugweg naar hun basis toen ze werden aangevallen door rebellen die zich verborgen hadden in de moskee. Vier rebellen werden gedood en burgers waren de lichamen uit de moskee aan het halen toen de explosie plaatsvond.

Peking is al vier dagen in smognevelen gehuld

De luchtvervuiling in de Chinese hoofdstad Peking heeft gisteren voor de vierde dag op rij een gevaarlijk niveau bereikt, zo hebben de autoriteiten gewaarschuwd. De weerdienst van Peking waarschuwde voor verminderde zichtbaarheid door zware smog, en voor een heel slechte luchtkwaliteit. "De vervuiling heeft zich opgestapeld tijdens de voorbije windloze dagen, wat de luchtkwaliteit nog slechter maakte", verklaarde Zhu Tong, professor milieuwetenschappen. Verwacht wordt dat Peking nog minstens tot woensdag met de dichte smog zal kampen.

29 politieagenten gewond bij nieuwe onlusten in Belfast

Bij gewelddadige clashes tussen pro-Britse loyalisten en pro-Ierse nationalisten zijn in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast zaterdag 29 politieagenten gewond geraakt. Vier moesten naar het ziekenhuis.Een duizendtal loyalisten namen die dag deel aan een vreedzame mars in Belfast. Na afloop kwam het in het oosten van de stad tot confrontaties tussen loyalisten en nationalisten. De politie probeerde de partijen te scheiden maar werd daarbij met vuurwerk en stenen bekogeld, aldus politiebaas Matt Baggott. De veiligheidsdiensten schoten met rubberkogels en zetten het waterkanon in.