Direct naar artikelinhoud

Voetbal Verhaeghe ontkent dat hij KV Mechelen wou overnemen

Nieuwbakken Club-voorzitter Bart Verhaeghe ontkent dat hij vorig seizoen een poging heeft ondernomen om KV Mechelen over te nemen. Hij gaat daarmee lijnrecht in tegen de bewering van huidig Mechelenvoorzitter Johan Timmermans. Die stelde donderdag dat Verhaeghe “alles wou overnemen, het stamnummer incluis” en dat “zowat iedereen zou verdwijnen”. In een communiqué laat Verhaeghe vandaag weten dat hij enkel met het bestuur van KV Mechelen heeft samengezeten om het stadiondossier te bespreken. “Dat was op vraag van burgemeester Bart Somers”, zegt Verhaeghe. “Het klopt dat ik tijdens die gesprekken ook heb uitgelegd wat mijn visie op de organisatie van de club is, maar verder ging het engagement nooit.”

Torres wou in zomer al naar Chelsea

Vijf dagen na de toptransfer van ex-Liverpoolspits Fernando Torres naar Chelsea raakt bekend dat de Londenaars eigenlijk al sinds vorige zomer in onderhandeling waren met de Spanjaard. Dat heeft Torres’ woordvoerder Antonio Sanz toegegeven. “Fernando mocht toen echter niet weg omdat de eigenaars van Liverpool de verkoop van het stadion wilden afwachten”, aldus Sanz. “En toen de transferperiode in de winter aanbrak, moest hij opnieuw wachten van Liverpool omdat zij in onderhandeling waren met Ajax voor Luis Suárez.” Pas toen die deal rond was, mocht Torres zijn handtekening zetten bij Chelsea. Dat de Londenaars liefst 58 miljoen euro neertelden voor de Spanjaard, is volgens voormalig Liverpool-coach Rafael Benitez overigens niet zo verwonderlijk. In een gesprek met BBC vertelde hij dat het prijskaartje voor Torres in zijn tijd 82 miljoen euro bedroeg. “Daarna is zijn niveau echter wat gezakt, en dus ook de prijs, maar eigenlijk heeft Chelsea nog altijd te weinig betaald.”

Basketbal

Antwerp Giants versterkt zich met Ralph Biggs

Basketclub Antwerp Giants heeft zich tot aan het einde van het seizoen van de diensten van de 35-jarige Amerikaanse Belg Ralph Biggs verzekerd. In België maakte Biggs naam bij Oostende (4 seizoenen), Luik (1 seizoen) en Charleroi (3 seizoenen). Daarna verhuisde hij naar Rusland, waar hij actief was bij Perm en Samara. Biggs speelt vandaag nog met zijn huidige club Limoges en wordt zondag in Antwerpen verwacht.

Wielrennen

Dumoulin wint derde rit Ster van Bessèges

Samuel Dumoulin (Cofidis) heeft vrijdag de derde etappe in de Ster van Bessèges op zijn naam geschreven. De Fransman was de snelste van een compacte kopgroep en verwees twee Vacansoleilrenners, de Nederlander Johnny Hoogerland en de Italiaan Marco Marcato, naar de dichtste ereplaatsen. De Fransman Anthony Ravard (AG2R) behoudt zijn leiderstrui.