Direct naar artikelinhoud

Chavanel wint Eneco-tijdrit, Boom blijft leider

Sylvain 'La Machine' Chavanel heeft weer uitgehaald. In de tijdrit in de Eneco Tour over 13,2 kilometer was hij sneller dan iedereen.

Topfavoriet Bradley Wiggins (Sky) stelde teleur met de vijfde plaats. De Nederlander Lars Boom (Belkin) eindigde op de tiende plaats, op twintig seconden van de winnaar, en behoudt zo zijn leiderstrui. In de stand ziet hij Chavanel wel naderen tot op vier seconden.

"Sinds de Tour heb ik maar twee dagen niet op de fiets gezeten", vertelde de winnaar. "De conditie is nog steeds goed. Ik sta nu op vier seconden van de leiding. Er staan ons nu nog twee mooie ritten te wachten. Hopelijk kan ik een gooi doen naar de eindzege."

Philippe Gilbert was eerste Belg 20ste op 31 seconden van Chavanel en staat in het klassement nu zesde op 18 seconden van Boom

. De wereldkampioen, die naar eigen zeggen een goed gevoel overhield aan zijn tijdrit, ziet de finishlijn van de zesde rit (vandaag) in zijn eigen gemeente Aywaille liggen. "Natuurlijk wil ik die rit winnen maar ik ben ongetwijfeld niet de enige. Ik voel dat de conditie nog altijd in stijgende lijn gaat, maar weet niet of het voldoende zal zijn."