Direct naar artikelinhoud

Winkelpret op het net

Geen tijd of zin om het huis uit te gaan om die must have te strikken? Hoeft ook niet. Met onze selectie van de beste webshops zijn die hebbedingen maar een paar muisklikken weg.

DO'S

Abonneer je op nieuwsbrieven van shoppingsites, want die bevatten vaak kortingsbonnen of andere interessante deals.

Kijk goed na wat de return policy is - niet elke website heeft een lange terugstuurtermijn of er wordt een vergoeding voor aangerekend.

Betaal met een kredietkaart - dat geeft je meer tijd om aangifte te doen wanneer de site dubieus blijkt te zijn. Met een debetkaart ben je je geld onmiddellijk kwijt.

Niet zeker of je de beste deal hebt gevonden? De website myshopping.com.au vergelijkt naar eigen zeggen 7 miljoen producten van zo'n 2.000 websites. Kledij is er jammer genoeg niet bij.

Probeer kortingcodes te vinden. Soms volstaat het om de naam van de website te googelen in combinatie met het woord 'coupon code'.

DON'TS

Vermijd shoppen uit troost. Niet alleen ben je dan geneigd om meer te kopen, onderzoek heeft uitgewezen dat troostshopping alleen helpt als je de gekochte items meteen kunt meenemen.

Vermijd om constant ingelogd te blijven. Als je geen paswoord meer hoeft op te geven, is de drang om meer te kopen nog groter.

Ga nooit naar onbekende shoppingsites die je worden aangeboden via mail. De kans is groot dat het om spam of om phishing gaat.

Tres-bien.com

Niet zo bekende site en dat is een beetje jammer, want het aanbod mag er absoluut wezen. Voor alle duidelijkheid: dit is een webshop bedoeld voor de man met een uitgesproken smaak. Lees: voor hij die weet wat hij wil, wars van de usual suspects. Labels? Onder andere Raf Simons, Jil Sander en Maison Margiela en verder enkele mooie Japanse labels als Comme des Garçons, Sacai en het Japans-Duitse Y-3, de samenwerking tussen Yohji Yamamoto en Adidas. Très bien? Het zal wel.

Mrporter.com

Een van de bekendste shoppingsites voor mannen en het tweelingbroertje van Net-à-porter. Veel valt er hier niet over te zeggen, behalve dan dat de aangeboden merken tot de absolute supertop behoren en dus bedoeld zijn voor de man die behalve over veel smaak ook over een stevige portefeuille beschikt. Leuke tool: de stylingassistent die bij een gekozen item meteen een paar bijbehorende stuks aanraadt. Goeie marketing uiteraard, maar ook bijzonder praktisch als je niet veel tijd hebt om een outfit samen te stellen. Misschien wel de beste site voor hem.

Outfittery.be

Geen tijd en nog veel minder zin om je outfit samen te stellen? Geen probleem, Outfittery doet de klus met verve. Om te beginnen beantwoord je een paar simpele vragen - genre 'welke stijlen vind je (niet) leuk' en 'wat zijn je favoriete merken' - er zijn mooie en betaalbare labels als Filippa K, Tommy Hilfiger en Gant. Heb je dat achter de rug, dan ontvang je een paar dagen later een pakketje met kleding die aan jouw eisen moet voldoen. Niet tevreden? Dan stuur je het gewoon kosteloos terug. Handig.

gilt.com

Een goed bewaard geheim onder de shoppingsites en een die er absoluut mag zijn dankzij de prijzen. Een echte outlet is het niet, maar niettemin vind je hier (designer)merken aan gereduceerde prijzen. De navigatie lijkt eerst wat een rommeltje, maar daar wen je snel aan. Merken? Onder andere Paul Smith, Tom Ford en Brooks Brothers. Dik in orde dus.

endclothing.com

Mooi vormgegeven site en ook het aanbod mag er wezen: Maison Margiela en Alexander Wang staan er broederlijk naast Helmut Lang. Er is ook een mooie sectie schoenen, gaande van Dries Van Noten tot Converse. De site werkt geregeld samen met bekende merken voor limited editions - in het verleden onder meer met Adidas. Mooi meegenomen: er is een koopjeshoek. Omdat het niet altijd tonnen geld hoeft te kosten.

ln-cc.com

Voor eigenzinnige mannen die net dat tikkeltje meer durven: deze webshop heeft het. Het aanbod is niet goedkoop - dat heb je met merken als Gucci of Lanvin - maar er zijn ook minder dure labels als het ronduit fantastische Les Basics. Er is een aanzienlijke schoenen- en accessoiressectie - de selectie manbags mag er absoluut wezen. Ook leuk om te weten: er is een permanente lijst van afgeprijsde stuks, wat gezien de prijzen op deze site bijzonder mooi meegenomen is.

asos.com

De ideale site voor heren die er stijlvol willen bijlopen zonder dat hen dat een fortuin moet kosten. De eerste keer dat je op de site komt, is het wel even zoeken naar waar alles zich bevindt, want de navigatie had een stuk duidelijker gekund. Maar eens je dat doorhebt, is het surfen à volonté.

Er zijn bij ons nauwelijks bekende merken als Only & Sons en Hoxton Shirt Company, maar ook klassiekers als Diesel, Selected en Fred Perry. Kortom: alles wat een man met smaak in huis moet hebben.

debijenkorf.be

De bekende Nederlandse department store onderging even geleden een stevige update en dat is ook te merken aan de website, waar je een geweldige selectie aan merken vindt. De site is handig opgedeeld in designermerken (onder meer Alexander McQueen en Burberry) en damesmerken, waarin de wat minder dure labels zijn ondergebracht, genre Superdry, Maison Scotch en Supertrash. Zowat elk item kun je apart opzoeken, van rokken en jurken tot blazers en jumpsuits. Er is ook een mooi aanbod cosmetica.

kure-eshop.com

Een aanwinst in de Brusselse Louizastraat is Kure, een boetiek met uitgelezen merken als Theory, Alexander Wang en MM6 - de betaalbare lijn van Margiela. Maar ook de webstek mag er wezen: je vindt er wel niet alle merken die er in de boetiek te vinden zijn, maar geen nood, want de keuze is hier nog altijd heel erg mooi. Denk Helmut Lang, Theory en het sobere Le Magasin. In de schoenenafdeling vind je overigens alles behalve pumps. Een mens kan nu eenmaal niet alles willen.

Huntingandcollecting.com

De Brusselse boetiek heeft een website die er absoluut mag wezen - het aanbod designers is bijzonder origineel: hier vind je namen die je elders maar zelden tegenkomt. Voorbeelden? Lemaire, a.Knackfuss, Cedric Charlier en Charlotte Martyr. Ook leuk: elk seizoen is er een selectie te koop van het Engelse Topshop, dat betaalbare mode brengt. Goed om te weten: de onlineshop heeft geregeld acties lopen waarbij je stuks tegen de helft van de prijs kunt kopen. Verleidelijk? Yes indeed.

farfetch.com

Deze shoppingsite heeft high fashion zoals je die bij concurrent Net-à-porter vindt, al is het aanbod hier merkelijk Europeser. Er wordt gefocust op bekende namen, maar ook eerbiedwaardige maar bij ons minder bekende labels als Ermanno Scervino, Aurelie Bidermann of Alberto Fermani kun je je er met een swipe van je kredietkaart eigen maken. Misschien wel het leukst van al is de vintageselectie, waar je merken vindt als Chanel en Hermès. Weliswaar met een stevig prijskaartje, maar nog altijd een pak goedkoper dan in de boetiek.

maison-lab.be

Geen zin om veel geld uit te geven aan je garderobe? Dan klik je best eens naar deze site. De high fashion vind je hier niet, wel een mooie selectie aan midmerken genre Amania Mo en Liu-Jo. Het aanbod durft te variëren en dat om een simpele reden: de shop is een variant van een outletboetiek. Lees: je vindt hier een mooi aanbod aan sterk gereduceerde prijzen. Wij spotten er bijvoorbeeld een zilveren jurk voor nog geen 30 euro.

Ohmydress.be

Een Dolce & Gabbana-jurk voor nog geen 50 euro? Het klinkt te mooi om waar te zijn en toch vind je hem hier. Dit is dan ook een bijzonder fijne tweedehandsshop waar je zowat alles vindt dat in de betere vintageshops te koop is. Merken die wij er spotten waren onder andere Isabel Marant, Paule Ka, Ralph Lauren en The Kooples. De stukken zijn - uiteraard - gewassen en gestreken en zien er nog zo nieuw uit als maar kan. Ideaal voor wie houdt van een fancy look zonder er een fortuin aan te willen uitgeven.

labellov.com

Op zoek naar het gepaste accessoire? Deze Belgische site heeft het, en zowaar tegen prijzen die een pak lager liggen dan u in de winkel vindt. Het aanbod bestaat immers uit vintage om u tegen te zeggen. En niet alleen de merken mogen er zijn, elk stuk komt ook nog eens in perfecte staat. Namen? Prada, Céline, Hermès of Delvaux, ze zijn er allemaal. Er is trouwens ook een mooi aanbod horloges, juwelen, schoenen en sjaals. De favoriete webstek voor fashionista's met meer smaak dan budget. En zijn we zo niet allemaal?