Direct naar artikelinhoud

Doorgelicht

De Nederlandse sterarchitect Rem Koolhaas en zijn Office for Metropolitan Architecture (OMA) ontwierpen een lijn van meubels voor het Amerikaanse bedrijf Knoll, dat dit jaar zijn 75ste verjaardag viert.

De Tools for Life-jubileumcollectie bestaat uit elf stuks die volgens de ontwerper "retro, hedendaags en futuristisch tegelijk" zijn.

De meubels werden vorige week officieel voorgesteld tijdens de internationale meubelbeurs in Milaan, maar kregen eerder dit jaar al een vuurdoop in dezelfde stad tijdens de modeweek. Het mannendefilé van Prada voor de herfst-wintercollectie vond plaats in een 'huiskamer' met de Knoll-OMA-meubels.

AMO, de researchafdeling van OMA, bedacht voor de modeshow een zogezegd ideaal huis, een grijze ruimte met een grillige catwalk, hoogteverschillen en eilanden met ruimte voor het publiek.

Op de achterwand werden beelden geprojecteerd om de illusie te scheppen van ramen met uitzicht op de buitenwereld.

Centraal staan de meubels, gemaakt van hout, metaal en plexiglas in opvallende kleuren. Op die manier sluit de collectie perfect aan bij de seventies-sfeer van de Prada-kledij.

De modellen wandelen tussen zetels, tapijten en koffietafels.

Dit is lang niet de eerste keer dat Prada en Rem Koolhaas samenwerken. Sinds 1999 hebben de twee een innig verbond gesloten, met als resultaat onder andere de indrukwekkende Prada Flagship Stores in Los Angeles en New York.

http://www.oma.eu