Direct naar artikelinhoud

Belgische bond deelt in winst van UEFA

De Belgische voetbalbond mag 1 miljoen euro investeren van de UEFA. Het gaat om een solidariteitspremie, die moet worden besteed aan concrete projecten.

UEFA-preses Aleksander Ceferin maakte tijdens een congres in Helsinki "excellente financiële resultaten" bekend. De Europese voetbalbond maakte tijdens het seizoen 2015-2016 een winst van 102,1 miljoen euro. Het EK in Frankrijk was daarbij de grootste bron van inkomsten. De financiële reserve van de UEFA bedraagt nu 633 miljoen euro. Daardoor kunnen alle Europese bonden 1 miljoen euro krijgen.

"Krijgen is niet het juiste woord", zegt Koen De Brabander, secretaris-generaal van de Belgische voetbalbond. "Elke bond mag wel projecten indienen voor een bedrag van 1 miljoen euro. Die projecten moeten eerst door UEFA goedgekeurd worden." De KBVB heeft genoeg ideeën om 1 miljoen te investeren. "Het kan gaan om het vrouwenvoetbal, om het nationaal voetbalcentrum in Tubeke of om interne projecten."

Ceferin beloofde tot slot om het voetbal de volgende vijf jaar te hervormen en zal zich daarbij naar eigen zeggen niet laten chanteren door de grote clubs.