EPA
Volledig scherm
© EPA

WikiLeaks-oprichter Julian Assange opgepakt in Londen

Julian Assange, oprichter van de klokkenluiderswebsite WikiLeaks, is gearresteerd door de Britse politie. Dat gebeurde in de ambassade van Ecuador in Londen, waar hij zich jarenlang schuilhield, zo deelde de Britse politie mee. Assange is door de rechtbank van Westminster schuldig bevonden aan het schenden van de voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling. Dat meldt het Britse gerecht. Hij riskeert daarvoor een jaar cel.

80 reacties

  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Bert, misschien wat beter informeren ! De politie mag nooit een ambassade betreden zonder toelating van de ambassadeur tenzij deze laatste de toestemming geeft. In dat geval kan en is het nooit illegaal als Assange wordt gearresteerd ! In dit geval was het de ambassade zelf die politie bijstand vroeg !
  • krista notelaars

    5 jaar geleden
    Hij ziet er oud en verwaarloos uit, altijd leven op zo een kleine ruimte in de ambasade doet een mens geen goed.
  • Bart Verlooy

    5 jaar geleden
    Toch weer geweldig te zien hoe de overheid die dingen aanpakt: karaktermoord plegen, illegale arrestaties uitvoeren op andermans grondgebied, een handeltje drijven met iemands vrijheid als inzet. Iedereen praat nog over Assange en over de dingen die rond hem gebeuren, maar niemand praat noch over de schandalen die Wikileaks heeft uitgebracht (en dat gaat dan over overheden die illegale activiteiten uitvoeren die mensenlevens kosten).
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    De nieuwe president is een marionet van Trump en daarom werd zijn bescherming opgeheven. Dankzij gasten als Assange komt er veel smeerlapperij uit die vroeger met reden verzwegen werd.
  • jack brown

    5 jaar geleden
    Wel hij is opgepakt om te verhoren... hij is nog niet veroordeeld. Iedereen moet zich toch verantwoorden voor zijn eventuele daden. Heel normaal deze arrestatie...