Direct naar artikelinhoud

Moois voor verwende nestjes

genoeg van de lego die alleen maar stof staat te vangen? Kunt u de Barbiepoppen niet meer op twee handen tellen, of is de inspiratie gewoonweg zoek? Zes ALTERNATIEVE cadeaus to the rescue.

Dit is nu mijn petedier

Staat u niet te springen om een viervoeter in huis te nemen, maar zeuren uw kinderen al jaren de oren van uw kop? Laat ze meter of peter worden van pakweg Gijsje, het slurfhondje in de Antwerpse Zoo, of van Lori van de Blauwe Bergen in Planckendael.

Bronzen peterschap, 125 euro, planckendael.be

Partners in knutselcrime

De Banier organiseert workshops waar ouders en kinderen samen creatief aan de slag gaan. Een fleurige ontbijtset of een stoer sleutelbord, uw koters gaan niet met lege handen naar huis.

Duo-workshop, 45 euro, debanier.be/workshops

Speelgoed aan huis

Elke maand een speelgoedbox met zorgvuldig geselecteerd speelgoed. Zie daar het geniale idee achter het speelgoedabonnement 'Puur Plezier'. Zijn uw kinderen het speelgoed beu, dan gaat de ene box de deur uit en komt er een nieuwe in de plaats.

Puur Plezier, vanaf 20 euro per maand, puurplezier.be

Een ster voor je ster

Laat een stralende ster registreren, geef ze een naam en dompel je kind onder in de wondere wereld van het melkwegstelsel. Geen unieker en grootser geschenk dan een stukje universum.

Online Star Register, vanaf 24 euro, osr.org/nl

Den bos in

Kies een natuurgebied bij u in de buurt, vraag een rugzakje boordevol raadsels en opdrachten aan bij Natuurpunt en trek er met uw pagadders op uit. Voor een onvergetelijke (verjaar)dag die niet altijd stukken van mensen hoeft te kosten.

Op stap met de Boeboeks, gratis, natuurpunt.be

Feest in bed

Een cadeau dat niet na twee weken in een hoek ligt weg te kwijnen, maar een lang leven is beschoren. Met wat geluk krijgt u uw kinderen vanaf nu moeiteloos onder de wol.

Snurk Beddengoed, 59,90 euro, snurkbeddengoed.nl