Deze kruidige haute burger met lam bezorgt je een culinair orgasme
Aangeboden door LidlEen gewone burger is al heerlijke comfortfood. Maar boost die burger met lamsvlees, extra kruiden en verse, pittige coleslaw en bam: je kirt de hele maaltijd van plezier.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
500 g lamsfilet, in blokjes
2 rode uien, in ringen
bosje munt
handvol basilicumblaadjes
300 g witte kool (of spitskool), fijngesneden
2 grote wortelen, in julienne
2 el krulpeterselie, fijngehakt
200 g gegrilde paprika uit bokaal, in blokjes
2 el Parmigiano Reggiano, geraspt
1 tl mosterd
1/2 tl honing
200 ml zure room
8 hamburgerbroodjes
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het :
1. Bak de rode uien glazig in olijfolie. Schep de gegrilde paprika samen met de ui, het lamsvlees, de helft van de munt en de Parmigiano Reggiano in een blender. Mix fijn. Kruid met peper en zout. Maak met vochtige handen 8 kleine burgers van het mengsel. Zet 30 minuten koel.
2. Voeg de basilicum, de overige munt, de mosterd, de honing en de zure room samen en mix glad. Kruid met peper en zout en zet koel.
3. Doe de kool en de wortelen in een kom, voeg de krulpeterselie en de dressing toe en schep alles goed om.
4. Bak de lamsburgers in olijfolie goudbruin. Snijd de broodjes open en beleg met de coleslaw en de burgers. Serveer meteen.
Heb je graag eerst nog een Amerikaans voorgerechtje? Probeer dan deze pretzels!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Ben jij ook zo'n witte chocolade lover? Dan is deze cake helemaal jouw ding
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
Lidl
Als lunch of als diner: deze oosterse quiche met scampi en kokos smaakt altijd
Een klassieke quiche met prei en spekjes, die kennen we allemaal. Maar wat dacht je van een oosterse variant met scampi, kokosmelk, broccoli en wat curry om het af te kruiden? Ook lekker als lunch, al kunnen we niet beleven dat er leftovers zullen zijn. -
-
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Lidl
Gezond grillen: bloemkool uit de oven voor bij de BBQ
-
Lidl
De ultieme Italiaanse klassieker: ossobuco
Italianen weten als geen ander wat goed leven is, en dat ‘la dolce vita’-gevoel is vooral in de keuken te merken. Ossobuco is zo’n Italiaanse klassieker die iedereen eens thuis moet maken: lekkere kalfsschenkel in een kruidige tomatensaus. Serveer met tagliatelle, al dente gekookt. -
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
Met de lente in de lucht smaakt een zuiders gekruide vis nog lekkerder. Serveer daarbij een frisse, kleurrijke salade van quinoa en zomerse groenten et voilà: de zon op je bord. -
Lidl
La dolce vita: deze fruitige focaccia is het ideale ontbijt of tussendoortje
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerBernd Vaes