BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ook in vakantie betogen klimaatspijbelaars: 1.100 deelnemers in Brussel

Ook in de paasvakantie wordt er betoogd in Brussel voor een ambitieuzer klimaatbeleid. Youth for Climate krijgt ditmaal het gezelschap van verschillende rectoren van Belgische universiteiten. De Grootouders voor het Klimaat deden afgelopen week ook al een oproep om de klimaatspijbelaars te steunen tijdens de vakantie.

44 reacties

  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Belgie is wel klein, maar redelijk groot in het vervuilen. Ik snap echt niet dat mensen zo tegen het klimaat kunnen reageren. Zonder klimaat heeft men geen geld meer nodig. En wordt de economie onbestaande. Vraag maar eens aan een kankerpatient wat geld waard is. Helemaal niets.
  • Ignace Debonne

    5 jaar geleden
    @Willy Goorisen : wat heeft het voor zin dat belgië zich vastpint op bindende klimaatdoelstellingen en daarmee zijn socio-economische basis vernietigt terwijl de rest van de wereld lustig verder doet. dan hebben we helemaal geen basis om de gevolgen van die opwarming die er hoe dan ook komt, te lijf te gaan. Dat wij ons in de voet schieten zal de kudde niet afremmen.
  • Dirk Van den Heuvel

    5 jaar geleden
    Het opgezette spelletje vd groenen, zo voor de verkiezingen, is bijna teneinde. Tijd om nog eens terug naar de schoolbanken te gaan. Alsof dat eigenlijk nog iets uithaalt want ...word daar nog iets gedaan eigenlijk, op school ? Misschien dat ze daar de jeugd eens moeten aanleren hun grote mond wat te dichten en aan het leren te beginnen.
  • Eric Brocatus

    5 jaar geleden
    Spijtig dat deze groep jongeren nog steeds niets begrijpen van evolutie. Er zijn ijstijden geweest en er zijn tijden van opwarming, nu zitten we in de opwarming en binnen enkele duizend jaar terug in de afkoeling om een nieuwe ijstijd te krijgen. Gelukkig gaan we dit voorkomen met tal van belastingen. Niet dus. Wil natuurlijk niet zeggen dat we maar onbezonnen moeten vervuilen.
  • Willy Gorissen

    5 jaar geleden
    Noorwegen is rijker dan België. En de impact die wij direct kunnen uitoefenen op het globale klimaat is quasi nihil. Maar dat is een flauw excuus om niks te doen. Eigenlijk is het simpel. De geaccepteerde wetenschap volgen. Onze maximaal acceptabele uitstoot vastlleggen in een bindende klimaatdoelstelling. De politiek met behulp van de wetenschap moet bepalen HOE deze doelstelling te halen. De veestapel afbouwen levert trouwens geld op en remt een enorme uitstoot af.