Direct naar artikelinhoud

Liverpool profiteert van misstap Man United

Brussel l Niet langer lijkt Manchester United - dat zaterdag op Fulham zijn tweede nederlaag op rij leed - te freewheelen naar de titel. Maar alleen Liverpool kon profiteren van die misstap, en nadert met een match meer in de benen tot op een punt. Chelsea faalde zelf op Tottenham.

Manchester United zit in een serieus dipje. De 1-4-thuisnederlaag tegen Liverpool was nog niet verteerd of op Fulham liep het opnieuw faliekant af: 2-0. De frustratie zat diep door het matchverloop, want Man United moest al na een kwartier met tien man verder. Paul Scholes mocht douchen nadat hij een poging van Fulham met de hand op de lijn keerde: Danny Murphy klopte Edwin van der Sar vanop de stip. Man U miste heel wat kansen op de gelijkmaker, maar kreeg zelf in de slotfase het deksel op de neus. Met Wayne Rooney, die de bal nijdig weggeslagen had, kreeg nog een bijkomende speler rood. Unitedmanager Alex Ferguson kon de vertoning niet bepaald smaken. "Ik ga niet akkoord met het rood van Rooney, hij sloeg de bal weg naar de plaats van de vrije trap. Raakte hij de scheidsrechter? Nee! Maar de schuld ligt vandaag niet bij de ref, maar bij onszelf. Ik ben ontgoocheld dat er geen antwoord kwam na de nederlaag tegen Liverpool."

Maar het kon nog erger voor Man U. Van de naaste concurrenten ging Chelsea zelf de boot in op Tottenham met 1-0. Bij Chelseacoach Guus Hiddink smaakte de gemiste kans erg zuur: "Als we United willen inhalen, mogen we niet zo met punten morsen. Eerlijk, dit is een zware klap." Liverpool liet geen steek vallen en versloeg Aston Villa met een forse 5-0-score. De Reds naderen nu tot op een punt van Man U, maar hebben een match meer gespeeld. (BF)