Direct naar artikelinhoud

Eindelijk een volwassen Standard

Na drie weken heeft Jankovic zijn typeploeg. De manier waarop Eupen opzijgezet werd, doet vermoeden dat de Rouches eindelijk regelmaat in hun prestaties kunnen brengen.

Aleksandar Jankovic nam na de onverwachtse bekeruitschakeling in Geel zijn verantwoordelijk op. Een teveel aan wissels brak Standard volgens hem zuur op. In de competitie denderen de Luikenaars rustig verder: 9 op 9, zes goals voor en nog géén enkele tegen. Een bijna perfect rapport.

Eupen spartelde voor rust nog tegen. Raman effende het pad met een opportunistisch doelpunt. "Maar de trainer was bij de rust niet tevreden. Hij haalde de teugels aan en onze tweede helft was veel beter."

Standard stoomde door. Edmilson maakte er snel 2-0 van, het enige minpunt was dat pas in de slotminuut van de tweede helft de 3-0 op het bord kwam te staan. Een volwassen partij van een eindelijk standvastig Standard.

Jankovic gaf voor de partij al aan dat hij langzaam maar zeker een typeploeg probeert te vormen. Tot dusver verschenen er in de drie competitieduels nog maar vijftien spelers aan de aftrap. De elf die tegen Eupen begonnen, moeten straks de typeploeg van Jankovic worden.

Het enige vraagteken is op de linkerflank terug te vinden. Edmilson of Dompé? Voorts staat de verdediging vast. Het duo Enoh-Trebel vormt duidelijk de beste combinatie op het midden. Dossevi is altijd een certitude en Raman is het meest complementair met aanvaller Belfodil.

Hoewel hij vooraf aankondigde de hele kern van 33 spelers te zullen benutten, bevestigt Jankovic dat hij niet meer al te veel aan zijn elftal gaat sleutelen. "We staan dicht bij een typeploeg, maar die bestaat uit vijftien of zestien spelers. Stabiliteit is noodzakelijk. We hebben de ploeg een keer door elkaar gegooid en dat is mislukt. Dat riskeer ik niet opnieuw."

Wat Edmilson betreft een goede beslissing. "Waarom zou je een winnend elftal door elkaar gooien? We vinden elkaar steeds beter. De automatismen installeren zich."