Kris Gaublomme is huisarts in Maasmechelen. Hij verkondigde gisteren dat vaccinatie tegen mazelen niet werkt en astma en autisme veroorzaakt.
Volledig scherm
Kris Gaublomme is huisarts in Maasmechelen. Hij verkondigde gisteren dat vaccinatie tegen mazelen niet werkt en astma en autisme veroorzaakt. © VTM Nieuws

Klacht tegen arts die nut van vaccineren in twijfel trekt: “Die man gaat met zijn theorie levens kosten”

Louis Ide, nationaal secretaris van de N-VA en zelf arts, is van plan bij de Orde der Artsen een klacht in te dienen tegen Kris Gaublomme, de dokter die gisteren in het VTM Nieuws het nut van vaccineren tegen mazelen in twijfel trok. De zin van zo’n vaccin staat wetenschappelijk nochtans buiten kijf. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) was niet mals voor de Limburgse arts. “Er moet een klacht komen tegen die man”, zo reageerde ze - ook bij VTM Nieuws. Die klacht is er nu dus.

170 reacties

  • Gertie Daerden

    5 jaar geleden
    Groot misverstand: gevaccineerden hebben bang voor niet-gevaccineerden. Waarom? Jullie vaccin werkt toch? Mensen die niet gevaccineerden willen weren uit klas/crèche, vergeten dat wanneer ze op vakantie vertrekken naar verre oorden, ze ook niet alle hotelgasten, zwemgasten gaan checken of ze gevaccineerd zijn, daar hebben ze geen last van die onterechte hysterie. En bovendien komen ze tussen de kamelen in contact met vele voor het immuunsysteem ongekende microben, en niet tegen gevaccineerd.
  • Gertie Daerden

    5 jaar geleden
    Een docent van oranje Nasseau college heeft mazelen gekregen, hij was gevaccineerd en de studenten ook. En nu gaat het om een "mazelenachtige aandoening" jaja !!!
  • Wim Van de Wygaert

    5 jaar geleden
    Ongelooflijk hoeveel leken denken dat ze iets van het menselijk lichaam en haar afweersysteem kennen. Ik heb eens een goed artikel gelezen waarin de auteur zich afvroeg waarom mensen zich zo vaak boven gediplomeerde artsen stellen. Zouden ze hetzelfde doen als ze een vliegtuigtechnicus vlak voor de vlucht aan hun vliegtuig zien sleutelen? ("Laat mij maar even, ik heb er iets van op Internet gelezen.") Nee dus. Uw mening hieromtrent telt niet mee.
  • Daniel Derweduwen

    5 jaar geleden
    Ik sta volledig achter Gaublomme, hij ziet er inderdaad stukken gezonder uit dan Maggie. En voor de betweters hier, mazelen is net als alle pathogenen alleen dodelijk als het lichaam extreem vervuild is door toxines en afvalstoffen. Nee voor mij geen vaccinnaties, maar een gezuiverd lichaam waardoor de immuniteit echt zijn werk kan doen.
  • Dorinne Dupon

    5 jaar geleden
    Die arts heeft GEEN gelijk, de meesten weten geeneens wat het mazelen-virus is. Welke varianten er van zijn en als je niet bent ingeënt welke gevolgen het kan hebben als je het vooral dan op latere leeftijd doormaakt. Wat ik hier allemaal lees, ik schrik er van hoe dom sommigen zijn.