Huis onbewoonbaar verklaard nadat auto zich in gevel boort

Een personenwagen heeft zich zaterdagochtend rond 2.30 uur in de gevel van een woning geboord langs de Rijksweg (N78) in Dilsen-Stokkem.

Waar de auto binnen knalde, bevond zich de keuken van het gezin. De ravage binnen in het huis was groot. Bij de klap vielen als bij wonder geen gewonden. De chauffeur van het voertuig kon op eigen kracht uit zijn wagen kruipen. De man, die onder invloed was, wachtte tot de brandweer Maasmechelen en de lokale politie Maasland ter plaatse waren.

De brandweer trok de wagen uit de gevel en moest de muren stutten. De keukenkasten waren weg gekatapulteerd. De radiatoren waren stuk. Het water en de elektriciteit moesten worden afgesloten, zodat wonen in het huis in deze koude temperaturen onmogelijk bleek. Voor het getroffen gezin werd de voorbije nacht al elders onderdak geregeld. Ze konden bij familie terecht. De bestuurder was ongedeerd, maar werd uit voorzorg toch voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Het verkeersongeval gebeurde net aan een rotonde. De 41-jarige man was rechtdoor gereden. Hij reed door een omheining en boorde zich vervolgens door de gevel. Bij een ademtest blies hij positief. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen