Direct naar artikelinhoud

Twee doden bij schietpartij op tienerfeestje in VS

Bij een schietpartij op een tienerfeestje in het Amerikaanse Florida zijn zondagnacht twee doden en veertien gewonden gevallen. Volgens de politie, die drie verdachten oppakte, is het zeker geen terroristische aanval.

"Ik denk dat ik naar dit feestje ga. Wie gaat mee?" Stefan Strawder, een 18-jarig basketbaltalent uit de stad Fort Myers (Florida), zag het helemaal zitten zondagavond. Op Facebook zocht hij nog enkele kameraden om hem te vergezellen naar de indoorstrandparty van Club Clu. Omdat je aan de ingang geen identiteitskaart moest voorleggen, kwamen bijna uitsluitend tieners en twintigers op het evenement af.

Toen de jongeren kort na middernacht werden opgepikt door hun moeders en vaders, brak op de parking de hel los. Eén of meerdere nog onbekende schutters vuurden meer dan dertig kogels af.

"Het was complete chaos. Een groep mensen liep de straat op", vertelt een ooggetuige. Stefan werd samen met veertien andere gewonden naar het ziekenhuis overgebracht en overleed daar aan zijn verwondingen. Ter plekke was ook Sean Archilles (14) al gestorven.

Drie verdachten

"Bij aankomst van onze diensten zagen agenten lichamen met schotwonden liggen", verklaarde de lokale politie gisteren. Agenten rukten ook uit naar twee andere plaatsen in de stad. Op Parkway Street werden kogels afgevuurd op een bewoner en voertuigen. Op Ortiz Avenue werd een verdachte aangehouden.

In totaal werden drie personen opgepakt. Of ze ook effectief iets met de schietpartij te maken hebben, konden de lokale autoriteiten niet kwijt. "Onze mensen zijn druk in de weer met uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Enkele lichtgewonden werden al ondervraagd. Wel willen we bevestigen dat dit geen terroristische daad is."

Drugsdealers

Volgens omwonenden wordt de buurt al langer geteisterd door drugsdealers en geweld.

De uitbaters van de nachtclub reageerden op hun Facebook-pagina dat ze hadden "geprobeerd om tieners een leuke avond op een - wat wij dachten - veilige plaats te geven. Er was gewapende beveiliging, zowel binnen als buiten."

Vorige maand werd Florida nog opgeschrikt door de dodelijkste schietpartij in de naoorlogse geschiedenis van de Verenigde Staten. In een holebiclub in Orlando - zo'n 220 kilometer van Fort Myers - vielen toen 49 doden.