Direct naar artikelinhoud

Voetbal Leekens geeft vandaag selectie Rode Duivels vrij

Bondscoach Georges Leekens wordt deze middag voorgesteld aan de pers en zal daarna zijn eerste selectie bekendmaken, voor de interland van volgende week woensdag tegen Bulgarije in het Heizelstadion. Gistermorgen bevestigde CEO Jean-Marie Philips per fax aan KV Kortrijk de overeengekomen schadevergoeding van 275.000 euro. (SK)

Zitka (Anderlecht) op weg naar Slavia Praag

Daniël Zitka (34) liet gisteren weten dat hij na overleg met zijn gezin beslist heeft om terug te keren naar Tsjechië. “Er is een concreet bod van een ploeg uit mijn geboorteland. Als beide ploegen tot een akkoord komen, vertrekken we. In het andere geval dien ik mijn contract uit en keren we daarna terug. Maar dat laatste geef ik 10 procent kans.” De club die een bod uitbracht, blijkt Slavia Praag te zijn.

Racing Genk licht optie Kevin De Bruyne

Racing Genk heeft gisteren de optie in het contract van Kevin De Bruyne gelicht. Het talent (18) tekende in de zomer van 2009 tot 2012 met optie op één jaar. Hij ligt nu dus tot 2013 onder contract.Na de play-offs praat Genk verder met de gegeerde De Bruyne over het openbreken en verbeteren van de overeenkomst (KTH)

Telex

VOLLEYBAL Wout Wijsmans is met Cuneo Italiaans kampioen geworden door een zege in de play-off tegen Europees bekerwinnaar en uittredend kampioen Trentino met 3-1 (14-25, 25-20, 25-22, 25-25) BASKETBAL San Antonio plaatste zich als eerste voor de finale in de Western Conference door in de vierde match met met 107-101 te winnen van Phoenix (4-0). In het Oosten heeft Boston Cleveland bijgehaald (2-2) dankzij een 97-87-zege TENNIS Kim Clijsters stijgt in de nieuwe WTA-ranking één plaatsje naar 10. Yanina Wickmayer staat 14de (-2) en Justine Henin 20ste (-1) VOETBAL Francesco Totti (AS Roma) kreeg een schorsing van vier wedstrijden vanwege zijn doodschop tegen Balotelli in de bekerfinale tegen Internazionale VOETBAL De finale van de Europa League van woensdag tussen Fulham en Atletico Madrid wordt geleid door de Italiaanse scheidsrechter Nicola Rizzoli VOETBAL Het Internationaal Sporttribunaal TAS doet op 18 mei uitspraak in de zaak-Ribéry ROEIEN De naturalisatieaanvraag tot Belgische van de Britse toproeister Joanna Hammond (vorig jaar zilver in de WB-finale) is goedgekeurd.