Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Waarom je je kinderen beter niet vraagt of ze een goede dag op school hadden

“Hey schat, had je een goede dag op school?” Het is bij de meeste ouders steevast het eerste zinnetje dat ‘s avonds uit hun mond komt. Maar volgens erkende counselor Kristin Wilson stel je die vraag beter niet aan je kids.

3 reacties

  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Als je ouders maar kan wijsmaken dat het beter kan... Gewoon jezelf zijn en vragen wat je zelf bedenkt, is nochtans voldoende.
  • Jurgen De doncker

    5 jaar geleden
    Koenraad het gaat hem om gerichter vragen stellen zoals "welk spelletje heb je gespeeld vandaag in de klas en op de speelplaats" bvb . Of over wat heb je geleerd vandaag. Ik krijg veel meer uit mijn kids als ik zo een vragen stel . Hoe was u dag dan krijg ik alleen eruit "goed" Je weet veel meer waar u kind mee bezig is op school.
  • Koenraad Verstraeten

    5 jaar geleden
    En als ze vandaag nu eens niet met Lize heeft gespeeld?? Of ze, zelfs na urenlang blokken, finaal gezakt is voor die wiskundetest omdat er iets bijzat dat ze (nog) niet onder de knie heeft? Op al jouw 'Hoe'-vragen zal en kan ze droogweg "Goed, hoor!" antwoorden. Dit is dus alweer psychologische onzin! Vraag gewoon hoe haar of zijn dag was en daarmee uit. Je zoon of dochter kennende zie je meteen of het goed of slecht was. En dàn ga je praten of vraag je of je met iets kan helpen.