Direct naar artikelinhoud

Genk krijgt monsterbod op goudhaantje Ndidi

Leicester City drukt door voor Wilfred Ndidi (19) en deed een bod dat kan oplopen tot 21 miljoen euro. Genk wil er alles aan doen om de Nigeriaan tot het einde van het seizoen te houden, maar lijkt een ongelijke strijd te voeren.

De kans dat zowel Leon Bailey als Wilfred Ndidi na januari nog in Genk zullen spelen wordt alsmaar kleiner. Leicester City deed een monsterbod van 18 miljoen dat via een bonussysteem nog kan oplopen tot 21 miljoen.

"De vraag naar Bailey en Ndidi is enorm", zegt sportieve baas Dimitri de Condé. "We gaan ervoor knokken om hen tot het einde van dit seizoen hier te houden, maar dat wordt geen makkelijke opdracht. Als er een megabod komt dat niet te weigeren is en de jongens voelen zich klaar voor een stap hogerop, dan is het moeilijk om hen in Genk te houden."

Leicester City ziet in Ndidi de ideale opvolger voor de naar Chelsea vertrokken N'Golo Kanté. Eerder liet Genk al weten dat Bailey niet mag vertrekken voor een bedrag onder de 20 miljoen, voor Ndidi kunnen ze dus een gelijkaardige som opstrijken. "In de categorie onder de 20 jaar behoren die jongens ook tot de absolute toptalenten, dus een bedrag tussen de 20 en de 25 miljoen vind ik zeker gerechtvaardigd", zegt de Condé. "In een ideaal scenario bereiken wij in januari al een akkoord met de geïnteresseerde clubs, maar doen de jongens hier het seizoen uit. Als dat niet kan is het mijn taak om klaar te staan met een alternatief."

Zowel Bailey als Ndidi reageerden zaterdagavond kort op de geruchten rond een nakende transfer. "We praten, we kijken en we zullen beslissen wat voor alle partijen het beste is", bleef Bailey diplomatisch. "Twintig miljoen is veel geld, maar als ploegen vinden dat ik dat waard ben wie ben ik dan om het tegendeel te beweren." Ndidi laat het liefst zijn voeten spreken. "Ik focus mij enkel op het voetbal. De zakelijke kant laat ik over aan mijn managers."

Dat de geruchten de twee youngsters niet uit hun lood slagen, lieten ze tegen Eupen duidelijk zien. Bailey en Ndidi zorgden voor het klasseverschil dat Genk de volle buit bezorgde. Al was het voetbal verre van sprankelend, het begin was zelfs ronduit slecht met veel slordigheden en ongebruikelijk veel balverliezen.

Vlotte zege

Desondanks kreeg je op geen enkel moment het gevoel dat Eupen voor een stunt zou kunnen zorgen. Genk was dominant zonder goed te voetballen en dat is een facet dat we dit seizoen van de Limburgers eigenlijk nog niet hadden gezien.

Zaterdagavond lieten ze omzeggens geen druppel zweet en pakten ze in spaarstand de drie punten. Geen overbodige luxe. Gezien het drukke programma - in de tien grootste Europese competities speelde geen enkele ploeg dit seizoen al meer wedstrijden - en de belangrijke Europa League-wedstrijd tegen Rapid Wien komende donderdag.

"Als je 2-0 voorstaat bij de rust en je voelt dat de tegenstander ondanks die achterstand geen vuist kan maken, dan is het logisch dat iedereen wat met de handrem voetbalt. Dan gaan de gedachten automatisch richting Wenen", verwoordde kapitein Thomas Buffel het gevoel. "We wilden enkel die voorsprong vasthouden en geen schade oplopen met het oog op donderdag. Het doet deugd om ook eens op dergelijke manier een wedstrijd te winnen."