Direct naar artikelinhoud

Nieuw album Beyoncé op streaming-site echtgenoot

Dit weekend zorgde Beyoncé alweer voor een stunt. Sinds zaterdagnacht is haar zesde soloalbum Lemonade exclusief te beluisteren op Tidal, de streamingsite van Jay Z, de echtgenoot van de zangeres. De verrassing was misschien wat minder groot dan in december 2013. Toen bood Beyoncé haar titelloze vijfde album zonder enige vooraankondiging op iTunes te koop aan. Elk liedje werd toe vergezeld van een videoclip.

Dit keer wist iedereen wel dat er iets moest aankomen, alleen wat en wanneer bleef onduidelijk. Eerst was er in februari het nummer 'Formation', door Beyoncé uitgebracht vlak voordat ze tijdens de pauze van de Amerikaanse Super Bowl Coldplay volledig van het veld zong.

Er volgde onlangs een vaag bericht op Instagram, en vorige week een trailer op HBO van Lemonade. Het bleef tot zaterdagavond 9 uur onduidelijk wat het zou zijn. Lemonade bleek toen een aaneenschakeling van nieuwe Beyoncé-muziek en -videoclips. Tussen de liedjes door hoorde je de zangeres teksten voordragen van de Somalisch-Britse dichter Warsan Shire, en zag je titels in beeld als: Intuïtie, Woede, Vergeving, Apathie en Hoop.

Toen de film om vier uur 's nachts onze tijd afgelopen was, stonden muziek en beeld meteen op Tidal. Maar Lemonade is vooralsnog niet op Spotify, Apple Music of andere streamingsites te beluisteren. Er is ook nog niks bekend over de digitale dan wel fysieke verkoop van het album.